Old Ni-js, de afsluiter van Zeeltje zaterdag
Old Ni-js, de afsluiter van Zeeltje zaterdag

Festival der herkenning

Algemeen

19, 20 en 21 augustus Festival Zeeltje

DEEST - Festival 't Zeeltje heeft dit jaar voor de (blues)rockers en metalheads weer een fantastisch programma weten samen te stellen. Voor wie het liever wat rustiger aan doet is er op zondag country en rockabilly.

Het jaarlijkse festival trapt vrijdag 19 augustus af met de Metalnight. Bovenaan de line-up staat Snaggletoöth. Deze Motörhead tribute band zal de vorig jaar overleden Lemmy Kilmister eren. Op het programma staan verder Picture, Vandale, Highway Chile, White Boy Wasted en tenslotte Crippled. Het festivalterrein achter de Deestse waterplas 't Zeeltje is vanaf 16.00 uur geopend.

Høken en blues
De zaterdag staat traditiegetrouw in het teken van rock en blues. Wimken van Dienen en Frederik Puntdroad van de band Old Ni-js zullen de Normaal-liefhebbers aan hun trekken laten komen. Dat wordt ouderwets Høken. Marcel Scherpenzeel zal met de vaste drummer en bassist van Rory Galaghers, als Band of Friends, een ode brengen aan het werk van de bluesrocker.

Stampende rockhits
Nog een icoon uit de rockgeschiedenis is John Coghlan. De drummer van Status Quo heeft een strakke band geformeerd en als Coghlan's Quo zullen ze het publiek met stampende rockhits verwennen. The Zeroes zal misschien niet iedereen kennen, maar in Maas en Waal zijn deze punkrockers onder de kenners misschien wel legendarisch, en éénmalig te zien op Zeeltje. Verder een nieuwe band met bekende namen voor de Zeeltje-gangers: Seven Thirty. Een hardrock band met oudgedienden van The Breeze: Twan Jacobs, Hein van Kastel en Nick Helmond. Turbo, Echo Empire en L2OD maken het programma van vroeg in de middag tot in de late uurtjes propvol. Het is dus echt de moeite waard om op tijd op het terrein te zijn. De poorten gaan om 13.00 uur open.

Brommers kiek'n
Op zondag vormen de Maas en Waalse countryband Montgomery en de rockabilly van het CC Jerome Trio voor een mooie afsluiter van dit weekend. Bromfietsclub Efkes Weg zorgt dat er wat te kiek'n is. De entree is deze dag gratis.

Meer informatie
Voor de echte festivalgangers is gezorgd voor kampeerplaatsen in de buurt. Kaarten voor vrijdag en zaterdag zijn verkrijgbaar online, bij de Primera winkels en op de lokale voorverkoopadressen. Kinderen tot en met tien jaar mogen gratis naar binnen. Voor hen is er een springkussen. Meer info: www.festivalzeeltje.nl.