Afbeelding

Maas en Waalse kinderen bij Ricoh Open met onder andere Robin Haase

Algemeen

MAAS EN WAAL - Maandag 6 juni bracht Actief Maas en Waal samen met een aantal Maas en Waalse schoolkinderen een bezoek aan het Ricoh Open in Rosmalen. Door Actief Maas en Waal worden er jaarlijks twee groepen uitgekozen om een bezoek te brengen aan het Nederlandse tennistoernooi in Rosmalen. Deze keer waren de groepen 5/6 van basisschool De Octopus uit Horssen en De Tweestroom uit Altforst de gelukkigen.

Het Ricoh Open is het enige Nederlandse grastennistoernooi, waar wereldtoppers aan deelnemen, waaronder Robin Haase, Goffin, Casquet en Karlovic bij de mannen en Bencic en Jankovic bij de dames. Kiki Bertens heeft helaas op het laatste moment afgezegd wegens een blessure. De kinderen kregen op het tennispark in Rosmalen een actief programma met leuke tennisvormen aangeboden. Ook kwam Gilles Muller uit Luxemburg, één van de professionele tennisspelers, even meespelen met de kinderen. Daarna konden de kinderen kijken bij de trainingen en wedstrijden van de professionele spelers, waarna uiteraard nog wat handtekeningen werden gescoord.

De komende weken worden er op de scholen tennisclinics gegeven in samenwerking met tennisvereniging LTC Horssen en LTC Appal.