Start reconstructie Beatrixstraat
Start reconstructie Beatrixstraat Foto: Markeon

Reconstructie Beatrixstraat

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Vrachtwagens, een graafmachine en een enorme freesmachine bepalen sinds kort het beeld in de Beatrixstraat in Beneden-Leeuwen. Deze doorgaande weg is inmiddels deels afgesloten voor doorgaand verkeer en zal de komende weken een flinke metamorfose ondergaan.

De bijeenkomst werd geopend door alle aanwezigen in een korte zin te laten uitspreken wat dit project voor de betrokkenen betekent. Daarna klom wethouder Hol bij kraanmachinist Michel op de bestuurdersplaats en de asfaltfrees zette zich in beweging.

Voor het Waterschap is in dit project een belangrijke rol weggelegd voor de scheiding van regen- en afvalwater. Johan van Rhijn legt uit: 'Het water wordt straks naar het midden van de weg afgevoerd. Beneden-Leeuwen krijgt een primeur. Voor het eerst wordt hier gewerkt met Permeoblokken. Door de zeer open structuur van de wanden, vergelijkbaar met ZOAB asfalt, wordt stromend water opgevangen en direct doorgelaten in de ondergrond. Mocht zich een hevige regenbui voordoen, dan kunnen deze blokken ook zorgen voor berging en afvoer van overtollig regenwater'.

Het project dat in zijn totaliteit meer dan een jaar in beslag gaat nemen, wordt in 11 stappen uitgevoerd.