Veteranen organiseren bijeenkomst

Historie

BENEDEN-LEEUWEN - Ook dit jaar is er tijdens de jaarlijkse Veteranendag een contactbijeenkomst georganiseerd voor veteranen in de gemeente West Maas en Waal. Op zaterdag 18 juni zal de plaatselijke contactbijeenkomst plaatsvinden, voorafgaand aan de Nationale Veteranendag op 25 juni.

De bijeenkomst is bedoeld als mogelijkheid om veteranen elkaar te laten ontmoeten en met elkaar in contact te brengen. In de foyer van het streekhistorisch museum Tweestromenland zal van 10.00 tot 12.30 uur de bijeenkomst plaatsvinden. Burgemeester Steenkamp zal de aanwezigen officieel toespreken. Na deze toespraak volgt er voor de aanwezige veteranen een bijzondere activiteit. De veteranen gaan namelijk samen met kunstenaar Hendrik Nijs een schilderij maken met als thema Veteranen en West Maas en Waal. Aan burgemeester Steenkamp is gevraagd om als eerste een aanzet te geven en daarna kan ieder die wil ter plaatse op zijn of haar eigen manier een bijdrage leveren aan het schilderij. Kunstenaar Hendrik zal het schilderij daarna in zijn atelier verder afmaken. Als alles volgens plan verloopt zal het schilderij tijdens het eerstvolgende veteranencafé in september worden aangeboden aan burgemeester Steenkamp, zodat hij deze hopelijk een mooie plaats gaat geven in het gemeentehuis of in het museum.

Aanmelden kan tot en met zondag 12 juni. Dit kan zowel telefonisch, per brief of per mail. Met de volgende contactpersonen kan contact worden opgenomen.

Marc van den Dobbelsteen, Reigerstraat 47, 6658 GH Beneden-Leeuwen
Tel.: (na 18 uur) 0487-59 46 43, e-mail: marcdice71@gmail.com

Hendrik Nijs, Griendweg 8, 6621 LC Dreumel.
Tel.: 0487-57 19 07, e-mail: h.nijs@caiway.nl

Jack Beurskens, Oude Maasdijk 41, 6621AB Dreumel
Tel.: 0487-57 20 21, e-mail: jackbeurskens@gmail.com