Foto: Studio Pannekoek
Foto: Studio Pannekoek

Aftellen tot Giro Maas en Waal, deel 1: de route

Algemeen

Wielerkaravaan Giro via Wamel en Blauwe Sluis naar Batenburg

MAAS EN WAAL - De Giro d'Italia gaat op vrijdag 6 mei van start in Apeldoorn. Op zaterdag 7 mei komt de wielerkaravaan door Maas en Waal. De renners gaan die dag van start in Arnhem en komen via de Prins Willem Alexanderbrug Maas en Waal binnen. Via Wamel en Beneden-Leeuwen gaat het peloton naar De Gouden Ham, waarna ze via Appeltern, Batenburg en Hernen richting Wijchen rijden. De finish is in Nijmegen. Er zijn deze dag diverse wegafsluitingen.

De renners worden rond 15.10 uur in Maas en Waal verwacht. De reclamekaravaan zit daar anderhalf uur voor. Een half uur voordat deze karavaan het gebied binnenrijdt, wordt het parcours afgesloten. Overigens kunnen deze tijden anders zijn, als er sneller of minder snel gereden wordt door de renners.

Inwoners dienen er rekening mee te houden dat het parcours (inclusief de Prins Willem Alexanderbrug) tussen 12.00 en 17.00 uur niet toegankelijk is voor regulier verkeer.

Parkeerverbod
Voor het parcours geldt deze dag een parkeerverbod. Dit betreft in West Maas en Waal een groot gedeelte van de Zandstraat en de Zijveld in Beneden-Leeuwen, en enkele wegvakken in Appeltern; de Sluissewal, Blauwe Sluis, Munsedijk, Maasdijk en De Tuut. In de gemeente Wijchen gaat het om de Maasdijk, Grootestraat, Molendijk en Gordenaars in Batenburg en De Dreef, Hernenseweg en Drutenseweg (N845) in Hernen. In beide gemeenten is, voor wat betreft het parcours, een wegsleepregeling van kracht. Aangeraden wordt de auto de avond van te voren elders te parkeren.

Wegafsluitingen
Als gevolg van de doorkomst is de bereikbaarheid van sommige delen van de gemeenten West Maas en Waal en Wijchen tijdelijk minder goed en worden een aantal wegen en kruisingen afgezet. Waar mogelijk worden omleidingen aangegeven. Overigens kunnen de hulpdiensten (politie, brandweer, ambulance) overal, en altijd, ter plaatse komen.

Overzicht
Voor een volledig overzicht van het parkeerverbod, de wegafsluitingen, en de tijden die daarvoor gelden, zie www.westmaasenwaal.nl en www.wijchen.nl.