Foto: Yvonne Lengs
Foto: Yvonne Lengs

Huub Delnoij onverwacht naar Supercar Challenge

Algemeen

ZOLDER - Huub Delnoij, het achttienjarige racetalent uit Wamel, rijdt volgend weekend met een BMW 130i GTR in de Supercar Challenge. Hij vormt samen met Robert van den Berg een rijderskoppel tijdens de seizoensaftrap op het circuit van Zolder.

De Supercar Challenge is een internationaal kampioenschap, dat onder andere wordt verreden in Nederland, Engeland en België. Delnoij had eigenlijk geen stoel in het kampioenschap bemachtigd. 'Ik had helaas geen sponsors', vertelt Huub Delnoij. 'Mede door mijn winst tijdens de finaleraces afgelopen jaar in Assen werd ik op het laatste moment benaderd door Robert van den Berg, die op zoek was naar een talentvolle rijder voor zijn team. Dankzij de inzet van enkele sponsoren kan ik starten in Zolder.

Fysiek heeft Delnoij zich niet kunnen voorbereiden op komend seizoen. 'Mentaal heb ik me voorbereid door trainingen op de simulator. Komende donderdag wordt de auto voor het eerst getest. Verwachtingen voor het nieuwe seizoen heeft Delnoij nog niet. 'Ik hoop mee te doen voor het podium', antwoord hij desgevraagd. Over acht wedstrijden zullen we weten hoe Huub bij de Supercar Challenge heeft gescoord.