Burgemeester Renske Helmer-Englebert en Wil Giesbers
Burgemeester Renske Helmer-Englebert en Wil Giesbers Foto: Gemeente Wijchen

Zilveren Draagspeld voor Wil Giesbers

Mens

WIJCHEN - Zaterdag 9 maart ontving de heer Wil Giesbers uit Wijchen een Zilveren Draagspeld. Burgemeester Renske Helmer-Englebert reikte deze aan hem uit in Kasteel Wijchen.

De heer Giesbers leverde een belangrijke en zichtbare bijdrage aan het Wijchense sport- en cultuurleven.

Wil Giesbers is voor veel Wijchenaren geen onbekende naam. Hij was een van de eerste (semi) profvoetballers van gemeente Wijchen. Zijn oprechte belangstelling in mens en sport zette hij van 1993 tot 2002 voort als voorzitter van Sportclub Woezik. Met de komst van de nieuwe wijk Saltshof groeide het ledenaantal van de club sterk. Onder zijn leiding kwam er een nieuwe tribune.

In de jaren 2008 tot 2015 was hij voorzitter van de jaarvergaderingen van toen nog de Raad van Toezicht De Stichting Groene Grasvelden (SGG). Deze stichting is verantwoordelijk voor het onderhoud van de buitensportvoorzieningen in de gemeente Wijchen. Met grote inzet ondersteunde hij daarnaast op operationeel niveau verschillende betrokken bestuurders van SGG en van de verenigingen. De heer Giesbers wist op tactvolle wijze partijen aan tafel op één lijn te krijgen.

Sinds 1 januari 2015 is de heer Giesbers voorzitter voor de Heemkundekring Pagus Balgoye. Het doel van de kring is het verbeteren van de belangstelling voor de kennis van eigen omgeving. Hij toonde grote betrokkenheid en intensieve inzet. En was nauw betrokken bij de totstandkoming van de restauratie van de fundamenten van het priesterkoor van de oude kerk.

Het college van burgemeester en wethouder waardeert zijn inzet enorm en beloont de heer Giesbers met een Zilveren Draagspeld.