Afbeelding
Foto: Aafke Labout

Boekpresentatie ‘Kleuren van vrede’

Mens

DRUTEN - Bij Uit de Kunst is afgelopen maandag het boekje ‘Kleuren van vrede’ gepresenteerd. In het boek zijn de werken van tien cliënten terug te vinden, plus bijpassende gedichten. Het idee voor het boekje komt van kunstenaar en vrijwilligster bij Uit de Kunst Jany Floris. Ze bracht eerder een boek met eigen werk uit, en het leek haar mooi om zoiets ook met de cliënten van het Drutense atelier te doen. Inmiddels is het project afgerond, en ligt er een prachtig, kleurrijk en uniek boekwerk. 

Thema van het boekje is ‘vrede’. De eerste keer dat de kunstenaars bij elkaar kwamen, spraken ze over welke kleur vrede heeft. ‘Die kleur was voor iedereen anders’, laat Nicole Willemsen van Uit de Kunst weten. ‘Voor de een was dat zwart, voor de ander felblauw met licht erdoorheen. De kunstenaars maakten vervolgens een ontwerp over hun gevoel bij vrede. Daar kwamen hele mooie ideeën uit voort, die met iedereen persoonlijk verder uitgewerkt zijn. Uiteindelijk zijn er tien totaal verschillende werken ontstaan.’ Bij elk schilderij is bovendien een passend gedicht geschreven. In het boekje wordt ook de persoonlijkheid van de kunstenaars belicht.

De kunstenaars die aan het project hebben meegewerkt, zijn ontzettend trots op het boekje. De presentatie ervan mocht dan ook niet stilletjes voorbij gaan. Afgelopen maandag was er een officieel momentje, inclusief de overhandiging van het eerste exemplaar en een toost op het mooie resultaat. Het boekje kost 12,50 euro en is vanaf nu te koop bij Uit de Kunst, Hogestraat 53b in Druten. Bij het boekje ontvangt men ook een mooie boekenlegger.