Afbeelding
Foto: gemaakt door Erna Kool

Bijna 700 mobieltjes ingezameld

Mens

BEUNINGEN - Met een inzamelactie van mobiele telefoons heeft basisschool De Reuzepas een cheque van 750 euro ontvangen. Het bedrag is bestemd voor een duurzaam doel.  

De inzamelactie, georganiseerd door Energiecoöperatie EnergieVoorVier, liep sinds schooljaar 2020-2021. Alle basisscholen in de gemeente Beuningen konden deelnemen aan de actie. 

EnergieVoorVier verzorgde daarbij gastlessen en ondersteunende materialen. In verband met corona konden de gastlessen bij de start van de actie vaak niet doorgaan. Toch wisten de leerlingen samen bijna 700 mobieltjes in te zamelen. In de mobieltjes zitten waardevolle recyclebare grondstoffen. Bovendien leveren ze per stuk een bedrag op. De actie bracht op deze manier 750 euro op. Verreweg de meeste mobieltjes werden ingezameld door de leerlingen van basisschool De Reuzepas in Ewijk. Daarom mocht de leerlingenraad van deze basisschool bepalen in welk duurzaam doel het bedrag werd geïnvesteerd. Er werd gekozen voor verschillende programmeermaterialen voor jongere en oudere kinderen. Andere scholen uit de Gemeente Beuningen kunnen hier ook gebruik van maken. Op vrijdag 14 september werd de cheque door Energiecoöperatie EnergieVoorVier aan de kinderen overhandigd. Meer informatie over de energiecoöperatie, zie: www.energievoorvier.nl.

Mensen die thuis nog een mobieltje hebben liggen, kunnen deze doorlopend afgeven bij Expert Beuningen. De opbrengst hiervan gaat naar CliniClowns.