Zilveren Draagspeld voor Ad van Tilborg
Zilveren Draagspeld voor Ad van Tilborg Foto: Sandra Langeslag

De Maas&Waler ‘en ik’

Mens

In deze rubriek komen lezers aan het woord over hun relatie met de Maas&Waler. Wat vinden ze leuk, wat kan beter?

Naam: Ad van Tilborg
Leeftijd: 74
Woonplaats: Bergharen

Wat doe je in het dagelijks leven? 
Ik ben gepensioneerd. Mijn dagen zitten vol met allerlei leuke activiteiten. Naast een grote tuin en een overnachtingsplaats voor de pelgrims van de Walk of Wisdom ben ik actief in het verenigingsleven van Bergharen en in de Leefbaarheidsgroep van Bergharen. Ik bridge veel en zingen is mijn passie.

Wat is jouw relatie met de Maas&Waler? 
Voor veel activiteiten die ik samen met anderen organiseer heb je de streekbladen hard nodig. Zonder goede publiciteit is het lastig iets succesvol af te ronden. Enkele voorbeelden waar ik dan bij betrokken ben: Concert Kioskkoor Bergharen, Passie in de Tuin, Wandeltweedaagse, Repaircafe, Zwerfafvalacties, voorlichtingsavonden energietransitie.

Wat vind je goed/leuk/bijzonder aan de Maas&Waler? 
De Maas&Waler staat dicht bij de mensen. Ze weten snel en zonder al te veel opsmuk, de regio goed te informeren. De redactie anticipeert goed op de door mij aangeleverde informatie. Na aankondiging van een activiteit via een groot artikel, ruim voor datum, zetten ze vlak voor die datum toch nog een kleine reminder voor de lezers in de krant.

Wat zou je graag anders zien?
Blijf je best doen om ook de jonge lezers te blijven boeien. Wellicht zou een wekelijkse rubriek van “De basisschoolklas van de week” de jeugd kunnen binden.

Heb je een advertentie en/of artikel gehad in de Maas en Waler? Zo ja, hoe waren de reacties daarop?
Zeer regelmatig zijn mijn artikelen geplaatst. De reactie hierop zijn alleen maar positief.

Wil je nog iets anders kwijt over, of met betrekking tot, de krant?
Bergharen ligt dichter bij Druten dan bij Wijchen. Een hechtere samenwerking met de Wegwijs zou de samenwerking tussen beide gemeenten ten goede komen. Gemeentelijk nieuws van Druten ook in de Wegwijs en dat van Wijchen ook in de Maas&Waler.