Kiki van Lieshout voorleeskampioen
Kiki van Lieshout voorleeskampioen Foto: Angelique Keuning?

Kiki van Lieshout voorleeskampioen regio Druten en West Maas en Waal

Mens

BENEDEN-LEEUWEN - Op donderdag 16 februari kwamen acht voorleeskampioenen uit de regio in Bibliotheek Beneden-Leeuwen bijeen voor de lokale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. De jury benoemde Kiki van Lieshout van basisschool Mariaschool uit Boven-Leeuwen tot kampioen in deze regio.

De 11-jarige Kiki las in deze lokale finale een fragment voor uit het boek ‘Dummie de mummie en de dans van de cobra’ van Tosca Menten. De in totaal acht finalisten werden ieder kampioen van hun basisschool en streden in Bibliotheek Beneden-Leeuwen voor de titel van regiokampioen. 

Provinciale finale 
Met haar winst heeft Kiki zich geplaatst voor de regionale finale, op 9 maart 2023 in Zinder te Tiel. De voorleeswedstrijd begint ieder jaar op de basisscholen en vindt plaats vóór 12 december. In de periode januari tot half maart vindt op een locatie in de buurt de eerste vervolgronde plaats. Bibliotheek Rivierenland organiseert elk jaar zes regionale kwartfinales, waarin de schoolkampioenen van Rivierenland strijden voor een plek in de provinciale finale.

Landelijke finale
Na de regionale ronde volgt nog een provinciale ronde, die de Gelderse kampioen oplevert voor de landelijke finale. De landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd 2023 vindt plaats op 24 mei.