Lotte en Nick
Lotte en Nick Foto: Eigen foto

Nick en Lotte werken samen aan de toekomst van hun dorp

Mens De jeugd heeft de toekomst

Op zoek naar jeugdige Maas en Walers die op hun eigen wijze invulling geven aan een toekomst in en voor Maas en Waal. Dit keer: Nick de Krijger en Lotte Reijers.

Twee vaders (Henk de Krijger en Jan Reijers) die vele decennia actief zijn in het clubleven van het dorp, die dan mee mogen maken dat hun zoon en dochter niet alleen in hun voetsporen treden, maar ook samen een relatie krijgen. Een gesprek aan een gezellige tafel in een heerlijk, door knapperend haardvuur, verwarmde kamer.

Nick de Krijger, geboren in december 1989, woont bijna zijn hele leven in Afferden. Na het logische traject via basisschool en de Pax in Druten bezoekt hij het ROC in Nijmegen, waarna hij bij Huisman Etech Experts aan de slag kan als werkvoorbereider. Lotte Reijers, zes jaar later geboren, doet de eerste drie scholen ook, waarna ze er nog een studie bij Schoevers in Arnhem achteraan plakt. Inmiddels werkt ze al acht jaar bij het Radboudumc, tegenwoordig als projectmedewerker Online leeromgeving. 

Het stel dat inmiddels al twee jaar samenwoont, is bijzonder actief in het dorp. Goed voorbeeld doet volgen is op hen zeker van toepassing. Beiden zijn betrokken bij ‘Oaffere ontmoet’, dat dit voorjaar heeft plaatsgevonden. Beiden zijn ook op meerdere fronten actief bij voetbalclub Victoria’25, zowel als speler en speelster, maar ook in diverse commissies. Lotte zit ook nog in het bestuur, met name als vertegenwoordigster van de voetballende dames. Nick zit in het bestuur van de jongerenvereniging KPJ en is sinds vorig jaar voorzitter van het Oafers Weekend, een functie die zijn vader ook jarenlang heeft bekleed.

Het gesprek gaat ook over ambities en dromen en over de mogelijkheden om de leefbaarheid in stand te houden. Neem bijvoorbeeld de nieuwe wijk Tichellande, gelegen tussen Druten en Afferden, waarvan vele nieuwe inwoners eigenlijk zouden moeten weten wat Afferdenaren hen allemaal te bieden hebben en over het rijke verenigingsleven in ‘hun Oaffere’. 

Als de twee elkaar aankijken, zeggen de blikken in hun ogen genoeg. Hun grote wens is samen nog vele jaren actief te blijven in het verenigingsleven, maar ook om andere jonge mensen aan te sporen om ook actief te worden. ‘Hoe mooi zou het zijn als we met een nieuwe generatie hier gaan zorgen dat hier goed leven is én blijft.’

Door René den Biesen