Afbeelding
Foto: Tine Reinders

Onderzoek naar wensen thuiswonende mensen met dementie

Mens

DRUTEN/WIJCHEN - Gemeenten Wijchen en Druten vinden het belangrijk om goed inzicht te krijgen in de wensen en ervaringen van thuiswonende mensen met dementie en hun mantelzorgers. Onderzoeksbureau Ecorys voert in opdracht van de beide gemeenten van 26 september tot en met 16 oktober een onderzoek uit. Via het Alzheimercafé, Welzijnsorganisatie MeerVoormekaar, zorgtrajectbegeleiders Dementie, wijkverpleegkundigen en diverse aanbieders wordt de vragenlijst verspreid, zowel op papier als digitaal. De digitale enquête kan ook aangevraagd worden door een mail te sturen naar Welzijn@drutenwijchen.nl. Met de resultaten maken de gemeenten in december een plan van aanpak. 

De gemeenten Druten en Wijchen hebben in totaal 50.000 euro subsidie ontvangen van ZonMw, een organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. Met deze subsidie gaan de gemeenten onderzoek doen naar zinvolle dagactiviteiten voor thuiswonende mensen met dementie.

Voor meer informatie over dementie of Alzheimer kunnen mensen in Druten terecht bij: Ton Ebben, t.ebben@alzheimervrijwilligers.nl en in Wijchen bij: Jo Robeerst, robeerst@alzheimervrijwilligers.nl.