Marijke van Beek en Loesan Peters
Marijke van Beek en Loesan Peters Foto: Gemeente Wijchen

Zilveren Draagspeld voor Loesan Peters

Mens

WIJCHEN - Vrijdagmiddag 24 juni reikte burgemeester Marijke van Beek een Zilveren Draagspeld uit aan mevrouw Loesan Peters uit Bergharen. De uitreiking vond plaats in ’t Kompas op woonlocatie Meander te Wijchen.

Mevrouw Peters is oprichter en directeur van Odensehuis Animi Vivere, dat het 5-jarig jubileum viert deze week. Zij zet zich al vele jaren lokaal, regionaal en landelijk in voor het op de kaart zetten van beginnende dementie onder jonge mensen. Als waardering hiervoor kreeg zij op 24 juni 2022 de Zilveren Draagspeld van de Gemeente Wijchen. Zij ontving deze uit handen van burgemeester Marijke van Beek tijdens het jubileumfeest van het Odensehuis. 

Het Odensehuis in Wijchen richt zich met name op jonge mensen met beginnende dementie. Mevrouw Loesan Peters heeft veel ervaring met deze doelgroep. Zo werkte zij als Eerst Verantwoordelijke Verpleegkundige bij De Waalboog in Nijmegen. Daar richtte ze in in 2004 een afdeling voor jonge mensen met dementie op. Zij werkte ook in het zorg-onderwijs als docent op dit thema, was zorgtrajectbegeleider en is sinds 5 jaar directeur van het Odensehuis Animi Vivere. Daarnaast is zij lid van de Adviesraad van het Kenniscentrum Dementie op jonge leeftijd.