Groepsfoto amusementskoor Choke (genomen vóór corona).
Groepsfoto amusementskoor Choke (genomen vóór corona). Foto: Joop Janssens

Amusementskoor Choke 35 jaar

Mens

DRUTEN - Amusementskoor Choke bestond afgelopen november 35 jaar. Ondanks alle coronamaatregelen, hebben de leden toch nog kunnen genieten van dit heugelijke feit, middels een leuke middag met een film over 35 jaar Choke en een quiz.

Vijfendertig jaar geleden besloot een groepje jonge zangers en zangeressen uit Beneden-Leeuwen dat zij graag een ander genre zouden willen zingen dan de tot dan toe gebruikelijke liederen van het jongerenkoor. Zij richtten een eigen koortje op, waarmee ze met name populaire muziek wilden gaan zingen. In het begin liep het nog allemaal niet zo snel en een beetje tempo in de oprichting en de plannen kon geen kwaad. In dat kader kwam een van de leden met de opmerking dat ‘de Choke’ er wel op zou mogen. Deze opmerking leidde tot de naam Choke, die tot op heden nog steeds wordt gebruikt.

Show en dans
Nadat de eerste nummers waren ingestudeerd, werd nagedacht over hoe een optreden eruit zou moeten zien. De mening was dat een optreden toch wel aantrekkelijker is voor publiek als er ook wat show en dans aan wordt toegevoegd, dus ook daar werd aandacht aan geschonken. Door de jaren heen zijn er heel wat grote shows geweest, onder leiding van diverse dirigenten en met behulp van verschillende regisseurs en choreografen. Daarnaast waren er verschillende kleine optredens. In het voorjaar staan nieuwe optredens gepland.

Nieuwe leden
Er is nog behoefte aan wat nieuwe leden, met name tenoren zijn erg welkom. Choke repeteert iedere dinsdagavond van 19.45 tot 22.00 uur in Druten. Iedereen die graag een keer wil komen kijken en meezingen is welkom. Neem hiervoor contact op met voorzitter Henriëtte van den Beld, via tel. 0487-51 43 50.

Kijk voor meer informatie op amusementskoorchoke.nl of op de Facebookpagina.

35 jarig bestaan Choke
35 jarig bestaan Choke