Logo demaasenwaler.nl
<p>Roland en Marion geven elkaar het ja-woord.</p>

Roland en Marion geven elkaar het ja-woord.

(Foto: Sharon Hoeve)

Toch een droomhuwelijk voor Marion en Roland

  Mens

DRUTEN - In het programma JA ik wil NU! volgt Omroep Gelderland acht koppels op de mooiste dag van hun leven. Stellen die niet in de gelegenheid zijn om te trouwen, bijvoorbeeld door corona of vanwege geldzorgen, krijgen nu deze kans. Marion (50) en Roland (56) uit Druten meldden zich aan, werden geselecteerd, en stapten op de eerste donderdag van november in het huwelijksbootje. 

Het koppel is al drie jaar dolgelukkig samen en wilde dat maar al te graag bezegelen met een huwelijk. Helaas is dit financieel niet haalbaar, aangezien Marion en Roland moeten rondkomen van 75 euro per week. Het trouwprogramma van Omroep Gelderland zorgde ervoor dat hun droom werkelijkheid werd.

Roland heeft altijd al willen trouwen, maar vond nooit de vrouw met wie hij het huwelijk aandurfde. Marion, daarentegen, stapte al eerder in het huwelijksbootje, maar dit verliep niet zoals verwacht. ‘Ik ben tien jaar getrouwd geweest, maar dat huwelijk is op de klippen gelopen’, vertelt Marion. Toen de scheiding rond was, stapelden de problemen zich op: ‘We moesten het huis verkopen, maar omdat het huis onder water stond, heb ik na de verkoop drie jaar in een schuldsaneringstraject gezeten. Na zo’n periode wordt je restschuld kwijtgescholden.’ Inmiddels beschikt Marion weer over haar eigen geld, toch koos ze ervoor om onder vrijwillige bewindvoering te blijven staan.

Financiële middelen
Met z’n tweeën moeten Marion en Roland rondkomen van 75 euro per week. Marion: ‘Ik wil niet nog een keer in zo’n situatie terechtkomen. Met bewindvoering weet je zeker dat je huur en en andere vaste lasten betaald worden. Ik heb gewoon niet zoveel financiële middelen en ik wil niet onder een brug terechtkomen. We zitten dus gewoon heel erg krap, maar het komt wel weer goed’, vertelt Marion.

Marion sprokkelt haar geld bij elkaar door, naast haar baantje bij de supermarkt, enkele uren per week schoon te maken. Roland is een aantal jaar geleden arbeidsongeschikt geraakt. ‘Door het zware werk met het tillen van meubels is het bindweefsel in mijn handen en voeten versleten. Daarnaast heb ik ook nog spataderen’, vertelt Roland. De enige optie voor de twee om te trouwen was op de maandagochtend, gratis bij de gemeente. Maar dat vond Roland geen goed idee: ‘Ik zei tegen Marion, ik wil best wel trouwen, maar niet door even snel het gemeentehuis in en uit lopen. Als ik ga trouwen wil ik dat met alles erop en eraan.’

Droom werd werkelijkheid
Die droom werd werkelijkheid in het trouwprogramma JA ik wil NU! van Omroep Gelderland. Toen Roland zijn Marion binnen zag lopen, sprongen de tranen in zijn ogen. De hele ceremonie kon hij zijn ogen niet van haar afhouden. Na afloop werd er gefeest met een optreden van Joey Hartkamp. Dit alles maakte het voor het koppel een dag om nooit te vergeten.
De trouwdag had een Drutens tintje, want de bruidstaart, die de broers van Marion maakten, stond helemaal in het teken van Leste Mert. Het koppel trouwde immers op de eerste donderdag van november, de dag waarop Leste Mert  normaal gesproken plaatsvindt.

Uitzending terugkijken
De aflevering met Marion en Roland werd afgelopen zondag uitgezonden bij TV Gelderland. De aflevering is terug te kijken in de Omroep GLD app, op www.gld.nl en op YouTube. 

Meer berichten