Logo demaasenwaler.nl
Foto:

Mantelzorgdag in gemeente West Maas en Waal

  Mens

De C van Compliment voor mantelzorgers

MAASBOMMEL – Op de Dag van de Mantelzorger, woensdag 10 november, werd aan mantelzorgers in de gemeente West Maas en Waal het mantelzorgcompliment uitgereikt door wethouder Reuvers. Dit keer in de vorm van een boek: Het Mantelzorger Alfabet, geschreven door Ingrid Keestra. 

‘De A is van Alzheimer en van aanraking; de B is van Brein en van beweging; de C is van… complimenten. Die verdien je, omdat je mantelzorger bent.

ABC van Liefde
Het Mantelzorger Alfabet is bedoeld als een ABC van liefde, waarin de schrijfster allerlei grote en kleine thema’s behandelt waar je als mantelzorger van iemand met dementie mee te maken krijgt.  

Eerste exemplaar
In de gemeente West Maas en Waal werd het eerste boek uitgereikt aan Ineke Salet, initiatiefnemer van het mantelzorgcompliment. Vol trots nam ze het in ontvangst.

‘Een half jaar geleden heb ik contact opgenomen met wethouder Reuvers om te kijken wat we kunnen betekenen voor de mantelzorgers in onze gemeente. Direct was er een goede klik en ik merk dat Rob enorm betrokken is bij de zorg en de mensen’, aldus Salet.

Bewondering
Wethouder Reuvers vertelt: ‘In de korte periode dat ik werkzaam ben voor de gemeente, heb ik ontzettend veel bewondering en respect gekregen voor mantelzorgers. We kennen allemaal wel iemand die voor een ander zorgt. Daarom wil ik me extra blijven inzetten voor de mantelzorgers en de mensen.’

Opkomst
Door de oplopende coronacijfers was de opkomst bij de Mantelzorgdag niet zo groot. Ineke vertelt: ‘Het is begrijpelijk. Mensen durven niet te komen. Ze willen zelf niet ziek worden, want ze voelen zich verantwoordelijk voor de persoon waar ze mantelzorger van zijn. Met deze dag willen we vooral laten blijken dat ze er niet alleen voor staan en dat er hulp en steun te vinden is in West Maas en Waal. De mantelzorgsteunpunten zijn plekken waar mantelzorgers op terug kunnen vallen met vragen. Zij weten hen de weg te wijzen die nodig is.’

Het Mantelzorger Alfabet
Het is mogelijk om het boek Het Mantelzorger Alfabet te ontvangen via de mantelzorgsteunpunten in Dreumel, Maasbommel, Beneden-Leeuwen en Appeltern. Voor meer informatie, zie: mantelzorgwestmaasenwaal.nl.

Door Hanneke de Vries

Meer berichten