Logo demaasenwaler.nl
Foto: Eigen

Crowdfunding actie voor Tim

  Mens

Tim heeft dringend een aanbouw nodig

EWIJK – De 43-jarige Tim Rensen verzwikte zijn enkel bij het verlaten van zijn vrachtauto. Hij ging er even mee naar de huisarts, niet vermoedende dat die hem doorverwees naar het ziekenhuis. Zijn vrouw Jolanda had al snel in de gaten, nog voordat de neuroloog het bevestigde, dat hun wereld op zijn kop kwam te staan. Tim lijdt aan PSMA, een zenuw-spierziekte gerelateerd aan de aandoening ALS. Binnen vier jaar is Tim van vrachtwagenchauffeur, rolstoelgebruiker geworden.

PSMA/ALS is een progressieve ziekte, waarbij de aansturingszenuwen worden aangetast, waardoor spieren dunner worden en verslappen. Het verloop van de aandoening is wisselend per persoon en wordt vastgesteld door een longfunctiemeting.

Op het moment dat Tim en Jolanda de diagnose kregen, waren ze vijf jaar samen. Ze vormen met hun kinderen een samengesteld gezin en woonden in Wijchen. Hun mooie, maar niet praktische huis voor iemand in een rolstoel, zetten ze te koop. Dit leverde, na zo’n kort woonverblijf, financieel verlies op. ‘We moesten op zoek naar een huurwoning die rolstoeltoegankelijk is, maar ook de mogelijkheid biedt dat ik er met de kinderen kan blijven wonen’, vertelt Jolanda. ‘Het is later voor de kinderen een mooiere herinnering aan hun vader en ik wil na zijn overlijden niet weer ergens opnieuw moeten beginnen. Hoewel de gemeente Beuningen hierover met ons van mening verschilt, hebben we deze eengezinswoning toch geaccepteerd.’
Tim: ‘Toen ik in de rolstoel terechtkwam dacht ik, boeien, ik kan dan wel niet meer lopen, maar nog wel meedoen met het gezin. Mijn spierkracht neemt echter snel af en over niet al te lange tijd, kan ik niet meer naar boven, zelfs niet met de traplift. De grootste domper kreeg ik toch wel vorige week. De arts vertelde me dat mijn longfunctie in zeer korte tijd flink is afgenomen en ik bijna op de grens ben aangekomen om te gaan beademen.’

Graag zouden Tim en Jolanda een aanbouw aan hun woning plaatsen. Om dat te realiseren zijn ze een crowdfunding gestart, met nu al hartverwarmende (re)acties. Zo zette De Reuzenpas, de school van hun jongste zoon, een statiegeldactie op. Haerkens Bouw uit Puiflijk zal gratis verbouwen als Tim en Jolanda het geld voor de materialen bij elkaar hebben. Ze vertrouwen erop dat het er komt en dat Tim thuis bij zijn gezin kan blijven.

Wilt u Tim steunen? Kijk voor de crowdfunding actie op: www.doneeractie.nl. Het nummer van de actie is 56511, of zoek op ‘Tim heeft ALS en heeft dringend een aanbouw nodig’. 

Door Elly Hagen

Meer berichten