Afbeelding
Foto: Gemeente Druten

Koninklijke onderscheiding Bijzondere Gelegenheid

Mens

DRUTEN - Op vrijdagavond 25 juni reikte burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld in de gemeente Druten een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer B.M.H. (Ben) Wouters uit Bergharen.

Decorandus was met een smoes naar de locatie van De Brug Hospice Thuiswaken Maas & Waal meegenomen. Tot zijn verrassing wachtten echtgenote, gezinsleden en burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld hem daar in de huiskamer op. Na een mooie toespraak over zijn langdurige en intensieve vrijwilligersactiviteiten volgde een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Vrijwilligersactiviteiten
In 2006 startte de heer Wouters als vrijwilliger bij De Brug Hospice Thuiswaken Maas & Waal. Aanvankelijk als zorgvrijwilliger aan het bed. Maar al snel ontpopte decorandus zich als een allround vrijwilliger en is hij drie tot vier dagen per week actief bij het hospice. Hij fungeert als schilder, timmerman, reparateur, onderhoudsmonteur, rioleringsdeskundige en elektricien. De heer Wouters heeft aan alle verbouwingen en aanpassingen een belangrijke bijdrage geleverd. Daarnaast heeft hij het beheer over de tuin. Deze is onder zijn toezicht afgelopen jaren volledig vernieuwd.

De heer Wouters wordt omschreven als een zorgzame man met een groot hart. Niet alleen in het hospice zet hij een stap extra. Ook daarbuiten heeft hij oog voor de medemens. Zo is hij intensief mantelzorger voor een plaatsgenoot.

Voor het totaal van deze ruimhartige vrijwillige inzet voor de samenleving ontving de heer Wouters op vrijdag 25 juni 2021 de Koninklijke onderscheiding.