Daisy en Erik samen met hun kinderen.
Daisy en Erik samen met hun kinderen. Foto: Hanneke de Vries

Benefietconcert Altijd Verbonden

Mens

BENEDEN-LEEUWEN - Op 10 juli wordt het benefietconcert Altijd Verbonden georganiseerd in Cultuurhuis de Lindenberg in Nijmegen. Naar aanleiding van het stil geboren zoontje van Daisy en Erik van Bekkum willen ze mensen omarmen, steun, kracht en warmte geven.

Fabian, Ruben en Menno. Drie jeugdige jongens waarmee het altijd bruist in huis. Niet met poppen spelen of knutselen, maar voetballen, fietsen en stoeien. Daisy en Erik van Bekkum zijn de trotse ouders van hen én van Tobias. Alleen mocht Tobias nooit het gras voelen tussen zijn teentjes of het zand in zijn handjes. Tijdens de zwangerschap ging het mis.

Het was 16 maart 2020. Daisy maakte zich zorgen over haar zwangerschap en ging naar de verloskundige voor een controle. Haar moederinstinct klopte. Het hartje van Tobias klopte niet meer. Vanaf dat moment komen zij en Erik in een achtbaan van emoties terecht. Op 20 maart 2020 om 20.20 uur werd Tobias stil geboren en op 27 maart werd er door het gezin afscheid genomen van hun zoontje en broertje. Daisy: ‘Hij zal altijd onze zoon blijven. Ik was trots toen hij geboren werd en ben dat nog steeds.’ Vanaf het begin heeft ze deze woorden uitgesproken, maar om dit ook zo te voelen is soms een zoektocht geweest. ‘Hoe we als gezin zonder Tobias verder gaan. Dat is voor ons, maar ook voor de mensen om ons heen een enorme zoektocht. Het gaat met vallen en opstaan.’

Tijdens kerst werd ze wakker met het idee een benefietconcert te organiseren: ‘Ik heb altijd passie gehad voor muziek en theater en nu komt alles bij elkaar. Ik voelde aan alles dat ik dit moet doen. Het programma vertelt veel over deze zoektocht. Spijtig genoeg hebben veel ouders te maken met het verlies van een kind. Want, hoe nu verder?’ Daisy realiseerde zich toen dat dit heel waardevol kan zijn voor andere sterrenouders en voor naasten. Het idee groeide van een klein concert in de achtertuin tot aan een livestream concert. Daisy wil met dit benefietconcert lotgenoten figuurlijk omarmen en warmte geven.

Het benefietconcert wordt georganiseerd op 10 juli 2021. Tijdens het concert wordt er een moment stil gestaan om te rouwen en om liefde te uitten naar elkaar. Daisy heeft zichzelf drie doelen gesteld voor het concert: ‘Als eerste wil ik natuurlijk een herdenking voor mijn zoon. Het verlies en het rouwen. Daarnaast wil ik sterrenouders steunen en liefde geven. Het gevoel geven dat ze er niet alleen voor staan. Het laatste doel is geld op halen voor stichting still fotografie en stichting stille levens. Ook al hebben Tobias en ons gezin geen herinneringen samen gemaakt, hij is er nu toch bij en we maken een herinnering voor het leven. Hij zal er altijd bij horen.’

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over het benefietconcert van 10 juli aanstaande op Facebook en Instagram ‘Tobias Altijd Verbonden’.

Door Hanneke de Vries

Afbeelding