Lydia Alkema en Martijn Lemmers.
Lydia Alkema en Martijn Lemmers. Foto: Eigen foto

Nederland wat ben je mooi

Mens

MAAS EN WAAL - ‘Nederland wat ben je mooi’, dat is wat Martijn Lemmers (Boven-Leeuwen) en Lydia Alkema (Nijmegen) steeds tegen elkaar zeiden toen ze door Nederland trokken afgelopen zomer.

De reismogelijkheden in Europa waren beperkt door COVID-19 en zij hadden daarom besloten een roadtrip door Nederland te maken. Sinds die tijd is hun liefde voor al het moois wat Nederland te bieden heeft zo groot, dat ze dit graag met iedereen willen delen. Hieruit ontstond het initiatief voor Nederland wat ben je mooi.

Via social media en een website willen zij hiermee mensen inspireren om Nederland verder te ontdekken. Bekende en minder bekende plekken doen zij aan. Soms denk je een omgeving goed te kennen, maar dan blijkt er nog een pareltje verstopt te zijn en juist deze pareltjes mogen gedeeld worden.

Aankomende zomer lijkt het mogelijk om weer op vakantie te gaan buiten Nederland. Martijn en Lydia blijven binnen de Nederlandse grens en hopen dat veel Nederlanders dit zullen volgen. ‘De Nederlandse ondernemer heeft onze steun hard nodig’, zo zegt Martijn en Lydia vult aan: ‘En wij zijn nog lang niet uitgekeken in ons mooie land.’

Ons Keetje
Voor de verdere ontdekkingstocht in Nederland heeft het stel een oud caravannetje uit 1988 opgeknapt. Dit caravannetje heeft de naam ‘Ons Keetje’ gekregen. Met ‘Ons Keetje’ hopen zij deze zomer veel unieke plekken te ontdekken om vervolgens met anderen te kunnen delen.

Promotie Maas en Waal
Het Land van Maas en Waal is ook al gepromoot. Dit is zo’n voorbeeld van een omgeving die je denkt te kennen, maar waar nog veel meer te ontdekken is als je er op uit gaat. Neem een voorbeeld aan Appeltern. Martijn bezocht dit in zijn jeugd regelmatig om te zwemmen aan de Maas. Op een mooie lenteavond kwam hij hier terug en was totaal verrast. ‘Je kijkt met andere ogen dan vroeger, maar zoekt ook naar de herkenning. Het bracht een verrassend nieuw beeld van een zo bekende plek. Deze ervaring hopen we over te kunnen brengen op anderen, zodat ook zij Nederland anders gaan bekijken. Nederland is immers zó mooi!’
Dit is slechts de start van het initiatief van Martijn en Lydia. Ze geven aan nog vele plannen en dromen in hun hoofd te hebben en hopen deze plannen in de toekomst waar te kunnen maken.

Volg Lydia en Martijn
Om hun hierin te volgen kun je een kijkje nemen op hun website en ze volgen via de sociale media kanalen: www.nederlandwatbenjemooi.nl, Facebook: @nederlandwatbenjemooi, Instagram: @nederland_wat_ben_je_mooi.

Afbeelding