De overhandiging van de cheque aan Brandwonden Stichting.
De overhandiging van de cheque aan Brandwonden Stichting. Foto: GER LOEFFEN

Brandweer Beuningen schenkt aan Brandwonden Stichting

Mens

BEUNINGEN - Voor de regio-vertegenwoordiger van de Nederlandse Brandwonden Stichting, Marianne Castelijns, was de rit vanuit het Brabantse Hapert naar de brandweer Beuningen zeer de moeite waard. Vrijdag ontving zij in het bijzijn van twee Beuningse collectanten Nina den Breejen en Martien de Turck daar een cheque van 1.100 euro van de werkgroep Open Dag Brandweer Beuningen.

Het bedrag hield de werkgroep over van de open dag die ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Brandweer Beuningen tijdens de Lentefeesten in mei was gehouden. De cheque werd namens de werkgroep overhandigd door Ben Theissen met op de achtergrond de 60 jaar oude Ford F600.
Deze brandweerauto is door een aantal oud-brandweerlieden geheel gerestaureerd en wordt nog regelmatig gebruikt bij speciale gelegenheden. Bijvoorbeeld bij de installatie van de burgemeester Daphne Bergman.

Collecteweek

De Nederlandse Brandwonden Stichting zamelt geld in dat aan verschillende doelen wordt besteed. Zo doneert de stichting aan de bekende brandwondencentra in Beverwijk, Rotterdam en Groningen. Daarnaast helpt zij mensen met brandwonden. Dat kan kort na het ongeval zijn, maar ook later in de strijd tegen littekens. Bijvoorbeeld bij dure huidtransplantaties en therapieën.
Dit jaar is de collecteweek van 6 tot 12 oktober. De stichting zoekt nog enkele collectanten, vooral in Ewijk en Winssen.

Voor meer informatie, zie: www.brandwondenstichting.nl.