Jesper Hesseling.
Jesper Hesseling. Foto: Maik Jansen

De Maas&Waler dat ben ik: Jesper Hesseling

Mens

In de rubriek 'de Maas & Waler dat ben ik' maken we wekelijks kennis met een inwoner van deze regio. Wie zijn ze, wat doen ze en waarom wonen ze hier. Maar ook, wat zouden ze graag toevoegen aan de regio? En aan welke plek hebben zij bijzondere herinneringen? Het resultaat, bijzondere portretten van gewone mensen met een eigen verhaal.

Door Ton van Hulst

Naam:                Jesper Hesseling
Leeftijd:                33 jaar
Woonplaats:        Beuningen

Vanaf zijn derde jaar is de in Nijmegen geboren Jesper een Beuningenaar. Na verschillende andere adressen in deze plaats woont de leerkracht van groep acht nu al weer zeven jaar samen met vriendin Eva en twee jonge kinderen in de ruim opgezette, moderne wijk pal achter de A73.

Monthly Hits

'Sinds vorig jaar werk ik vier dagen per week in Winssen op de Wegwijzer. Eerst deed ik dat fulltime, maar ik steek nu ook drie uur per dag in mijn Spotify playlist: Monthly Hits, met eigentijdse muziek van bekende artiesten, maar ook van nieuw talent. In de muziekwereld weten mensen mij te vinden: dagelijks krijg ik tientallen liedjes toegestuurd. Ik selecteer nummers die potentie hebben: als ik denk dat iets goed in het gehoor ligt en er een mogelijke hit in zit, zet ik het in mijn playlist. Ik heb daardoor ook veel contacten met artiesten. Mijn voorkeur gaat uit naar pop, dance en rap.' Sinds een half jaar heeft Jesper ook een eigen muzieklabel. Wie hem in zijn muzikale activiteiten wil volgen, kan dat doen via Monthly Hits.

Combi school en muziek

'Dat kost alles bij elkaar aardig wat tijd, maar ik ga toch nooit stoppen met het onderwijs. Wel ben ik nu geen intern begeleider meer op school, dat werd eenvoudigweg te veel.' Hij vertelt enthousiast over hoe hij de muziek combineert met zijn schoolwerk. Zijn leerlingen hebben bijvoorbeeld via Facetime eens Ronnie Flex geïnterviewd, die ze als een echte held beschouwen. Ook mochten ze een keer meedoen aan een workshop met bekende dj's zoals Sunnery James en Ryan Marciano. 'Mijn leerlingen zijn iedere dag wel bezig met mijn playlist: 'Meester, kan dit nummer er misschien ook nog bij?' Er werden bij ons op school ook een keer opnamen gemaakt voor de Kids Top 20. Dat was feest, dat begrijp je! En laatst had de hele klas een contract voor me gemaakt. Daar stond in, dat als ik honderdduizend volgers zou hebben (ik heb er nu zo'n zesentachtigduizend) ik òf mijn haar moest afscheren of een tattoo laten zetten. Natuurlijk heb ik het contract ondertekend, maar gelukkig mag ik wel zelf kiezen. Die honderdduizend verwacht ik in 2019 wel te halen. Mijn collega's leven ook mee. Gelukkig hebben we een klein, geïnteresseerd en hecht team.' Jesper geniet van het onderwijs. Hij vindt het leuk en afwisselend, ook al vanwege de vele verschillen in een klas.

Een dag vol energie

'Alle kinderen zijn verschillend, qua interesse, nieuwsgierigheid en aanleg. Dat maakt het voor mij zo mooi en boeiend. Een dag zit altijd vol met energie, de kinderen zijn enthousiast en vrolijk. Ik beschouw het als een uitdaging samen met de klas doelen te bereiken. Als je het goed doet, kun je er een hechte groep van maken.' Jespers ideaalbeeld is een combinatie van zijn beide passies: twee dagen muziek en drie dagen school, want van die twee dingen wordt hij gelukkig.

Kansen

'Er liggen beslist goede kansen in de muziekwereld, ook financieel. Wel jammer dat ik nu geen tijd meer heb voor het voetballen. Ik speelde bij het eerste van WVW, maar ik wil ook tijd besteden aan mijn gezin. Alleen op zondagochtend voetbal ik nog wel, met een groepje jeugdvrienden.'

Doorpeddelen

De jonge wijk waar hij nu woont heeft veel nieuwbouw en is heel gezellig. 'Samen met de buren uit onze straat drinken we regelmatig een biertje, en we kletsen veel. Eenmaal per jaar organiseren we een groot straatfeest, dat stimuleert de verbondenheid. En wat ik ook zo prachtig vind: het vele water hier. Je kunt hier zo met een bootje door de hele wijk varen, en dan doorpeddelen naar de Beuningse Plas, die straks een groot recreatiegebied wordt.'

Gemoedelijk

In Winssen, waar zijn school staat, voelt hij dat het er gemoedelijk en vriendelijk is. Er zijn ook veel verenigingen. 'Dat kom je echt niet overal tegen, zoals die geweldige samenwerking, op allerlei gebied: ouders die helpen met de musical op school, of iets voor carnaval doen.' De ruime woning van het jonge gezin bevalt hen prima, hoewel ze graag een grotere tuin zouden willen. 'Maar dan wel in deze wijk!', benadrukt Jesper.