Afbeelding
Foto: Gymclub Meer Bewegen

Gymclubs Bergharen en Hernen op zoek naar leden

Mens

BERGHAREN/HERNEN - Het aantal leden bij het gymmen in Hernen en Bergharen is teruggelopen. Beide gymclubs zijn daarom op zoek naar nieuwe leden.

Het belang van bewegen komt steeds meer in de belangstelling te staan. Dit geldt zeker ook voor senioren. In vergelijking met de vorige eeuw leven senioren langer. Ook stellen ze meer eisen aan de kwaliteit van leven en doen steeds meer aan vrijetijdsbesteding. Met een fitter lichaam kun je de dagelijkse fysieke inspanningen gemakkelijker aan, kun je kinderen en kleinkinderen beter bijbenen en blijft het ouder worden een feest.

Uit ervaring weten de leden van de gymclubs dat ze nog heel lang aan gymoefeningen kunnen deelnemen. Tijdens de gymlessen worden er loop- en zitoefeningen gedaan en er wordt altijd afgesloten met een gezellig spel. Het KBO-bestuur vindt het dan ook jammer dat de belangstelling voor het gymmen in Hernen en Bergharen is afgenomen. Beide gymclubs zijn daarom op zoek naar nieuwe leden.
Belangstellenden mogen gerust een keertje kijken of mee gymmen om te ervaren of deze activiteit iets voor hen is. Op maandag is er vanaf 13.30 uur gym in 'De Mijlpaal' in Hernen en op woensdag vanaf 08.45 uur in 'De Zandloper' in Bergharen.

Door Piet Zeeuwen