Bert en Ilse Kuijpers
Bert en Ilse Kuijpers

Zorgboerderij 't Kuyperke opent haar poorten

Mens

Batenburg - Naast een akkerbouwbedrijf en een recreatieve tak zijn Bert en Ilse Kuijpers met Zorgboerderij 't Kuyperke een nieuwe uitdaging begonnen. Sinds de ontspanningsruimte van de boerderij compleet is gerenoveerd, is het een mooie locatie voor om ouderen te verwelkomen en hen een zinvolle dagbesteding te bieden.

Met het starten van de zorgboerderij gaan ze op dinsdag, woensdag en donderdag open. Op de boerderij is volop ruimte met verharde wandelpaden, zitjes, een verwarmde overkapping in de vorm van een hooiberg. De aanwezigheid van kippen en schapen, een moestuin (op hoogte) zijn de ingrediënten om te genieten van het buitenleven. De dijktuin met de vele heggetjes wordt in de toekomst omgetoverd tot een belevingstuin met geuren en kleuren. Door de kleinschalige opvang is er aandacht om allerlei activiteiten samen met de deelnemer vorm te geven.

Het uitgangspunt van zorgboerderij is ervoor zorgen dat het een warme veilige plek is waar mensen zich thuis voelen door elke deelnemer op eigen wijze een zinvolle en plezierige dagbesteding geven. Dit gebeurt door aandacht voor de deelnemer en er is ook aandacht voor elkaar, respect en ruimte voor ieders individuele behoefte. Door de deelnemers te betrekken bij de activiteiten en door hen te stimuleren op hun mogelijkheden wordt geprobeerd een zinvolle en plezierige dagbesteding te bieden.

www.zorgboerderijkuyperke.nl