Quizmaster Lard Brands en zijn mede-organisatoren op zoek naar Wally.
Quizmaster Lard Brands en zijn mede-organisatoren op zoek naar Wally. Foto: Marion Enzerink

Maasbommel maakt zich op voor de Superquiz

Mens

MAASBOMMEL - Hanzestad Maasbommel maakt zich op voor de tweede editie van de Superquiz, die dit jaar plaatsvindt op vrijdag 15 december. Inmiddels hebben zich al 28 teams ingeschreven om met elkaar te strijden om de Bommel Award.

Wie denkt die bewuste avond rustig het weekend in te kunnen luiden voor de televisie heeft het mis. Met de start van de interactieve Superquiz, om 19.00 uur, gaat menig stel hersens kraken. De leiders van de deelnemende teams krijgen op dat tijdstip in dorpshuis de Hanze de quizboeken uitgereikt. Daarna moeten de teamleden opdrachten uitvoeren op hun zelfgekozen quizlocatie, zoals bijvoorbeeld de huiskamer, en in de buitenlucht, waar ze onder meer op zoek moeten naar 'Wally'.

Foto opdracht
Voorafgaand aan de quiz moeten de teams zich op 1 december melden op het kermisplein. Hier trekken ze een lotnummer met de naam van een land. Ze krijgen veertien dagen de tijd om dit land uit te beelden. Tijdens de Superquiz maakt Marion Enzerink hiervan foto's. De deelnemende teams kiezen vervolgens de mooiste foto, waarbij uiteraard niet op de eigen foto gestemd mag worden.
De feestelijke uitslagavond is op 13 januari 2018. Wie zal er uiteindelijk met de Bommel Award naar huis gaan? Het belooft een gezellige avond te worden met muziek van dj Gerard van Avezaath.

Aanmelden
Er hebben zich inmiddels 28 teams voor de Superquiz aangemeld. Wil je ook meedoen? Meld je dan voor 24 november aan bij Lard Brands via lardencorry@gmail.com. Zorg dat jouw team uit tien tot twaalf personen bestaat en de beschikking heeft over een goede quizlocatie.