Brandweerkoffertjes voor Maas en Waalse baby's, burgemeester Carol van Eert met baby
Brandweerkoffertjes voor Maas en Waalse baby's, burgemeester Carol van Eert met baby Foto: Annemarie Koop

Brandweerkoffertjes voor Maas en Waalse baby's

Mens

MAAS EN WAAL - Dit jaar is er tijdens de Brandpreventieweken extra aandacht voor nieuwe ouders. De Brandweer Gelderland-Zuid speelt hierop in door tijdens de Brandpreventieweken bij iedere geboorteaangifte bij de gemeente aan ouders een brandweertas uit te laten reiken. Hierin zitten cadeautjes en tips voor de nieuwe ouders over brandveiligheid in huis. De ouders die als eerste aangifte deden in hun gemeente krijgen een speciaal brandweerkoffertje, dat door de burgemeester wordt uitgereikt.

Het brandweerkoffertje is een knalrood koffertje met daarin een rookmelder, een speciaal brandweer-slabbetje, een brandweerrompertje én handige tips om het huis brandveiliger te maken.

Uitreiking koffertjes
De afgelopen week zijn de koffertjes in Maas en Waal uitgedeeld. In Druten bezocht burgemeester Van Riswijk baby Sam en zijn ouders. Burgemeester Van Rhee-Oud Ammerwaal ging in West Maas en Waal op kraamvisite. Carol van Eert, burgemeester van Beuningen, kwam bij baby Mila op bezoek en de Wijchense burgemeester Verheijen ging op pad om het brandweerkoffertje aan de ouders van Janne uit te reiken.

Extra voorlichting
Bij ieder bezoek vergezelde een adviseur van de brandweer de burgemeester om de nieuwe ouders wat extra voorlichting te geven.

Kijk voor meer informatie over de brandpreventieweken en deze campagne: www.brandweer.nl/rozewolk.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding