Plenaire opening Juniorsymposium in De Bogerd.
Plenaire opening Juniorsymposium in De Bogerd. Foto: Marieke Korsten

Juniorsymposium ‘Strijd tegen/leven met water’ groot succes

Algemeen

DRUTEN - Leerlingen van 2 havo van Pax Klepperheide namen vorige week deel aan het Juniorsymposium ‘Strijd tegen/leven met water’. In de Bogerd in Druten vertelden zeven Maas en Walers over hun ervaringen tijdens de evacuatie in 1995, toen de Maas en de Waal gevaarlijk hoge waterstanden bereikten.

Onder leiding van aardrijkskundedocent Willem Klok werden mooie gesprekken gevoerd met de panelleden. Daarin kwamen onder andere de dreigende periode voor het vertrek uit Maas en Waal, de evacuatie en de terugkeer aan bod. Na de plenaire opening vertrokken de leerlingen naar verschillende locaties in de regio om te onderzoeken hoe er wordt omgegaan met water in het verleden, heden en de toekomst. Zo werd onder meer een bezoek gebracht aan het archeologisch project ‘Over de Maas’, de Kaliwaal, Museum Tweestromenland, het Regionaal Archief Nijmegen en meer.

Met de kennis uit de vakoverstijgende lessen, de informatie van de panelleden en opbrengsten van de excursies gaan de leerlingen de komende weken aan de slag met het uitwerken van zelfbedachte onderzoeksvragen. Op 17 mei presenteren de leerlingen hun resultaten.