Noodopvang gemeente Druten
Noodopvang gemeente Druten Foto: Gemeente Druten

Open Huis noodopvang Druten

Algemeen

DRUTEN - Maandag 29 april is er Open Huis bij de noodopvang in Druten. Het COA en de gemeente nodigen buurtgenoten en andere belangstellenden uit om een kijkje te komen nemen. 

De noodopvang aan de Scharenburg in Druten is zo goed als klaar. De aankomende weken richt het COA de locatie verder in. Eind april/begin mei kunnen dan de nieuwe bewoners ontvangen worden.

Aan de Scharenburg in Druten worden de komende twee jaar 100 vluchtelingen ondergebracht in een tijdelijke noodopvang. De locatie bestaat uit woonunits, een dienstencentrum en gemeenschappelijke buitenruimte. Per woonunit zijn er 4 tweepersoonskamers, een keuken en douche/toilet. In het dienstencentrum zijn een receptie, werkkamers voor het COA en een technische ruimte.

Het Open Huis is maandagavond 29 april van 18.00 tot 20.00 uur met ieder half uur een rondleiding. Medewerkers van het COA zijn aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden. Er zijn dan nog geen vluchtelingen. 

Aanmelden Open Huis

Iedereen die 29 april een kijkje wil nemen is welkom. Aanmelden kan via een mail naar asiel@druten.nl. Het verzoek is om lopend of met de fiets te komen, omdat er geen parkeerruimte voor auto’s is op en om het terrein. Het adres is Scharenburg 8a.

Begin van de bouw noodopvang Druten (januari 2024)