Parallelweg van de Prins Willem-Alexanderbrug.
Parallelweg van de Prins Willem-Alexanderbrug. Foto: John van Gelder

Ongeval door niet naleven eenrichtingsverkeer Prins Willem-Alexanderbrug

Algemeen

WEST MAAS EN WAAL - Op de parallelweg van de Prins Willem-Alexanderbrug heeft twee weken geleden een ongeluk plaatsgevonden, waarbij een scooterbestuurster met de hand geraakt is door een tegemoetkomende wielrenner. De situatie op zich is al vervelend genoeg, maar extra zuur omdat de verkeersregels niet zijn nageleefd. Er geldt hier namelijk eenrichtingsverkeer.

Ruim een week na het ongeval zit Mirkim Nieboer nog flink in de kreukels. Ook haar scooter heeft schade opgelopen. Hoe kon het toch zo misgaan? 

‘Ik was die betreffende middag met mijn scooter op weg naar huis, van Tiel naar Appeltern. Op de parallelweg van de Prins Willem-Alexanderbrug, ter hoogte van de versmalling, kwam mij in behoorlijk tempo een wielrenner tegemoet. Ik heb deze man mij niet zien naderen. Pas toen hij mij passeerde, en hij zijn hand uitstak ter hoogte van mijn hoofd, werd ik mij van hem bewust. Zijn hand kwam tegen mijn windscherm, die vervolgens uit elkaar klapte in mijn gezicht. Ook raakte hij mijn hoofd, waardoor zelfs mijn helm afvloog’, aldus de Appelternse.

De gevolgen van de actie: een hersenschudding, een hechting onder haar oog en een gezicht dat bont en blauw is.

Het meest bizarre aan de situatie is volgens de scooterbestuurster nog wel dat de wielrenner gewoon is doorgereden. Mirkim werd gelukkig door enkele passanten geholpen. Iets waar ze deze toevallige voorbijgangers zeer dankbaar voor is.

Mirkim hoopt via deze weg niet alleen in contact te komen met de betreffende wielrenner, maar ook mensen bewust te maken van de verkeerssituatie op de parallelwegen. ‘Er geldt hier eenrichtingsverkeer. Ook voor fietsers.’ Een woordvoerder van de provincie Gelderland laat weten dat de eenrichtingsverkeersituatie hier geldt uit veiligheidsoverwegingen. ‘De wegen worden ook gebruikt door landbouwverkeer. Gezien de breedte van landbouwvoertuigen kunnen er bij tegemoetkomend verkeer problemen ontstaan.’ De woordvoerder geeft verder aan dat de verkeerssituatie in feite goed wordt aangegeven, maar dat je de verschillende borden verkeerd kunt interpreteren.’ Vanuit de Provincie heeft men Mirkim laten weten bij de jaarlijkse schouw en inspectieronde van de brug toe te zien op deze maatregel en de mogelijke overtreders.

Bent of kent u de wielrenner die met Mirkim in botsing gekomen is, neem dan contact op via mail: redactie@demaasenwaler.nl.