Eerdere editie Truckerskonvooi.
Eerdere editie Truckerskonvooi. Foto: Reinier Jansen

Truckerskonvooi 2024 gaat niet door

Algemeen

MAAS EN WAAL - Het bestuur van Truckerskonvooi Boldershof heeft helaas moeten besluiten dat de editie van 2024 niet doorgaat. 

Vorig jaar werd het evenement afgelast omdat er elders in het land een incident had plaatsgevonden, waarbij een begeleider gewond was geraakt. Het Truckerskonvooi Maas en Waal heeft nooit incidenten gehad in de 28 eerdere edities, maar het is van belang dat alles goed geregeld en vastgelegd wordt. De organisatie geeft aan dat er momenteel teveel onduidelijkheden in de regelgeving zijn. Truckerskonvooi Boldershof hoopt in 2025 weer een konvooi te organiseren.

Tijdens het Truckerskonvooi trekt er een bonte stoet vrachtwagens toeterend door het Land van Maas en Waal, met als bijrijders bewoners van ’s Heeren Loo en mensen met een geestelijke beperking die elders in de regio wonen. Rond de 150 chauffeurs rijden een tocht van zo’n 60 kilometer door de dorpen Beuningen, Ewijk, Winssen, Deest, Afferden, Druten, Boven-Leeuwen, Beneden-Leeuwen, Horssen, Bergharen en Beuningen.

Om het leed te verzachten voor de bewoners van ’s Heeren Loo, wordt er dit jaar een klein evenement op eigen terrein georganiseerd.