Marion Sanders met een statushouder uit Syrië.
Marion Sanders met een statushouder uit Syrië. Foto: Ger Loeffen

Onderdak voor jonge statushouders

Algemeen

BEUNINGEN - De gemeente Beuningen werkt actief aan het huisvesten van alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv’ers) met een verblijfstatus.

In voormalige schoolwoningen aan de Wolfsbossingel komt in ieder geval ruimte voor veertien jongeren. Het streven is dat zij er vanaf het najaar terecht kunnen. Voor de opvang wordt samengewerkt met NAAST, een organisatie die gespecialiseerd is in het begeleiden van amv’ers. ‘Als gemeente willen wij vluchtelingen niet in de kou laten staan en deze groep al helemaal niet’, zegt wethouder Frans Houben.

Met de komst van de jongeren is straks een groot gedeelte van de locatie bezet. In nauwe samenwerking met alle betrokkenen wordt onderzocht welke invulling gegeven kan worden aan het overgebleven gedeelte.

Informatiemomenten

De gemeente organiseert op maandag 22 april een besloten informatieavond voor direct omwonenden. Zij hebben hiervoor inmiddels een uitnodiging ontvangen. Voor overige belangstellenden is er een inloopavond op 25 april tussen 19.30 en 21.00 uur. Aanmelden hiervoor kan per mail via vluchtelingen@beuningen.nl, onder vermelding van ‘Inloopavond 25 april’.

Meer opvanglocaties

Net als alle andere Nederlandse gemeenten heeft Beuningen vanuit het Rijk een opgave gekregen voor de opvang van vluchtelingen. Om dit zo goed en voortvarend mogelijk op te pakken blijft Beuningen hard op zoek naar meer geschikte locaties.