Vrijwilligers persen het sap.
Vrijwilligers persen het sap. Foto: Dorpsboomgaard ’t Groene Hart

Appelsapverkoop Dorpsboomgaard ’t Groene Hart Winssen

Algemeen

WINSSEN - De oude dorpsboomgaard ’t Groene Hart die naast de Winssense H. Antonius van Paduakerk ligt, wordt sinds 2015 door enthousiaste vrijwilligers onderhouden. 

De dorpsboomgaard wordt op zaterdagmorgen en - in de maanden dat het licht het toelaat - op de woensdagavond onderhouden door een aantal vrijwilligers. De appel-, peren- en pruimenbomen zijn gesnoeid en men richt zich nu op het schoonhouden van de meidoornhagen, de boomspiegels en het maaien van het gras.

Van de appels en de peren die de vrijwilligers geplukt hebben, is weer heerlijk sap geperst door Haneman Biofruit. Het appelsap, soms vermengd met een vleugje peer, wordt op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart tussen 09.30 en 16.30 uur verkocht bij Jumbo Loeffen te Winssen. Het onbespoten appelsap zit verpakt in pakken van 3 liter en kost 6,50 euro per pak. Bij aankoop van meerdere pakken geldt een kleine korting. 

Na opening blijft het sap nog 4 tot 6 weken goed. In de boomgaard worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Om ongedierte te bestrijden zijn er mezenkastjes opgehangen. De opbrengst van de verkoop komt volledig ten goede aan de dorpsboomgaard en wordt gebruikt voor onder andere de aanschaf van materialen en gereedschappen die benodigd zijn voor het onderhoud van de boomgaard.

Het boomgaardsap is ook het hele jaar door te koop bij Theo Cobussen, zolang de voorraad strekt. Belangstellenden kunnen contact opnemen via tel: 06-23 36 25 36 of per e-mail theo.cobussen@telfort.nl.

Vrijwilligers

Iedereen die interesse heeft in het werk in de dorpsboomgaard is van harte welkom om op zaterdagochtend of woensdagavond een kijkje te nemen. Bezoekadres boomgaard: bij de kerk, Notaris Stephanus Roesstraat 37, Winssen.

Meer informatie via de website of neem contact op via: info@hetgroenehartwinssen.nl.