De deelnemers van aflevering 2, met links Hein en Yvonne.
De deelnemers van aflevering 2, met links Hein en Yvonne. Foto: Omroep Max

Maas en Waalse b&b in tv-programma Omroep MAX

Algemeen

MAASBOMMEL - Deze week is een nieuwe serie Bed & Breakfast gestart. In het populaire Omroep MAX-programma logeren elke aflevering drie koppels een nacht in een bed & breakfast. De tweede aflevering, die op dinsdag 19 maart wordt uitgezonden, heeft een Maas en Waals tintje. De Maasbommelse Yvonne en Hein ontvangen de deelnemers dan in hun artistieke b&b.

De formule van het programma is simpel; de duo’s, allen b&b-eigenaren, proberen hun gasten zo goed mogelijk in de watten te leggen, terwijl de gasten hun verblijf aan een grondig onderzoek onderwerpen. Na een uitstapje in de streek, een etentje en een overnachting in de desbetreffende b&b maken de gasten de balans op en geven aan wat ze het verblijf waard vinden. De essentiële vraag is natuurlijk of dit overeenkomt met de prijs die de eigenaren vragen voor een overnachting. 

Hein en Yvonne waren wel bekend met het tv programma, maar keken eigenlijk zelf nooit. Ze waren dan ook aangenaam verrast toen ze werden benaderd om eraan deel te nemen.

‘Het leek ons mooi om hier aan mee te werken, en daarbij vonden we het leuk om eens een kijkje te nemen in een andere b&b’, vertellen de twee. Hoewel het ook best spannend was, een foto in de krant is immers iets anders dan een tv-uitzending, kijken ze terug op een prachtige ervaring. ‘We hadden een goede klik met de andere deelnemers en het opname team en hebben tijdens de opnames ontzettend veel gelachen.’

Benieuwd naar de belevenissen van Hein en Yvonne én hoe hun b&b beoordeeld wordt? De aflevering is dinsdag 19 maart om 20.30 uur te zien bij MAX op NPO 1.