Marinus Kempe (directeur-bestuurder De Kernen) en Marieke van den Boom (wethouder gemeente West Maas en Waal)
Marinus Kempe (directeur-bestuurder De Kernen) en Marieke van den Boom (wethouder gemeente West Maas en Waal) Foto: Woonstichting De Kernen

Bouw gestart sociale huurwoningen Maasbommel

Algemeen

MAASBOMMEL - In de Kampstraat in Maasbommel is door wethouder Marieke van den Boom van gemeente West Maas en Waal en directeur-bestuurder Marinus Kempe van Woonstichting De Kernen de eerste steen gelegd voor de bouw van de negen woningen. 

Er komen drie blokken van drie compacte woningen bedoeld voor huishoudens tot en met drie personen. Deze huizen komen in de plaats van de zes seniorenwoningen die in de laatste jaren in fases zijn gesloopt. De woningen zijn bijna energieneutraal. Installatietechnisch is het bijzonder dat het buitendeel van de warmtepomp geïntegreerd is in de bergingen in de tuin.

In samenwerking met de gemeente West Maas en Waal wordt naast de bouw van de negen woningen ook de rest van de omgeving aangepakt. Zo is in overleg met de achterliggende tennisvereniging de erfafscheiding tussen de woningen en de achterliggende tennisvereniging vervangen door een kokowall, een begroeibaar geluidsscherm. Hiervan is de buitenzijde afgewerkt met duurzame kokosvezels.

De gemeente gaat de gehele Kampstraat klimaatadaptiever inrichten en fors opknappen. Het wegdek, de trottoirs en de groenvakken worden vernieuwd. Er wordt een hemelwaterriool aangelegd om het (vuilwater)riool te ontlasten. Ook worden de meeste parkeerplaatsen vergroend door het toepassen van open bestrating. Vervolgens komt er een ontmoetingsplek met een bankje en een groene aankleding. Tot slot, gaan de nutsbedrijven kabels en leidingen vervangen.