Kick off E-waste race 2024 bij De Terebind in Wamel
Kick off E-waste race 2024 bij De Terebind in Wamel Foto: Avri

Startschot E-waste Race Rivierenland

Algemeen

WAMEL - Donderdag 29 februari is op Basisschool De Terebint het officiële startschot gegeven door wethouder Evert Jan Slootweg voor de E-waste Race Rivierenland.

Samen met Stichting Open en Weee NL organiseert Avri de E-waste Race. Tien basisscholen uit het rivierengebied gaan van 4 maart tot en met 28 maart de strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk oude en kapotte elektronische apparaten (ook wel e-waste genoemd) in te zamelen. De E-waste Race is leuk én leerzaam. Voor de race start, is er op iedere school een gastles over het belang van reduce, reuse en recycle. Dus minder en bewust kopen, hergebruiken, repareren en recyclen. Van sommige apparaten kan zelfs 95 procent van de onderdelen worden hergebruikt. Avri haalt het ingezamelde e-waste op bij de scholen en zorgt ervoor dat de grondstoffen in de apparaten opnieuw worden gebruikt. 

Dit educatieve project combineert bewustwording over circulariteit met een fysieke inzamelactie. Kinderen leren op een leerzame, leuke en interactieve manier over onderwerpen als consuminderen, grondstofschaarste, hergebruik en recyclen (reduce, reuse en recycle). De school die het meeste inzamelt per leerling wint een superleuk verzorgd schoolreisje naar NEMO Science Museum in Amsterdam. Mensen die in de buurt van basisschool De Terebint wonen kunnen de leerlingen helpen door hun elektronisch afval online aan te melden op www.ewasterace.nl. De kinderen komen het dan bij u thuis ophalen. Dit kan tot en met 28 maart.