Afbeelding
Foto: Gemeente West Maas en Waal

Dementievriendelijk West Maas en Waal

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN – Het aantal inwoners met dementie neemt toe. Dit komt onder andere doordat het aantal ouderen toeneemt. Ook in de gemeente West Maas en Waal heeft men veel te maken met dementie. Daarom zet de gemeente zich actief in om een dementievriendelijke gemeente te worden. Dit begint onder andere bij dementievriendelijke medewerkers en inwoners. 

Onlangs was er voor medewerkers een training met betrekking tot het herkennen en omgaan met dementie. Deze training werd gegeven door de organisatie Samen dementievriendelijk. De medewerkers van het klant contactcentrum (KKC) en de buitendienst hebben de training gevolgd. 

Training voor inwoners

Op maandag 8 april organiseert de gemeente een gratis training voor inwoners, waarin wordt ingegaan op het herkennen en omgaan met dementie. Vorig jaar is deze training georganiseerd in Boven-Leeuwen en Alphen. Deze keer vindt de training plaats in Dreumel. Aanmelden is verplicht. Dat kan via www.westmaasenwaal.nl/dementievriendelijk. 

Training voor verenigingen

De training ‘Iedereen doet mee’ is er speciaal voor verenigingen. Verenigingen kunnen nu of in de toekomst te maken krijgen met dementie. Ze kunnen deze gratis training aanvragen bij Samen dementievriendelijk. Vrijwilligers en leden van de vereniging worden dan op locatie getraind in het herkennen van en omgaan met dementie. Kijk voor meer informatie over de training op: www.samendementievriendelijk.nl/verenigingen.