V.l.n.r. Bas, Harold, Harm en Michiel.
V.l.n.r. Bas, Harold, Harm en Michiel. Foto: Puflukse Musketiers

Puflukse Musketiers nemen deel aan The Carbage Run

Algemeen

PUIFLIJK/ZWEDEN - Een roadtrip door de sneeuw in een auto van maximaal 500 euro. Die uitdaging gingen de Puiflijkse vrienden Michiel de Haas, Harm Megens, Bas Seising en Harold Vermeulen maar wat graag aan. Afgelopen zondag is het viertal vanuit Zweden begonnen aan de Winter editie van The Carbage Run. Hun bestemming? Helsinki. 

Aan de zesdaagse rally nemen in totaal 550 teams deel. Er worden aan het eind van de rit weliswaar prijzen uitgereikt, maar die zijn niet voor de ploegen die als eerste de finish bereiken. Deelnemers kunnen punten verdienen door de opdrachten onderweg als beste uit te voeren. Zoveel mogelijk sneeuw in de kofferbak laden bijvoorbeeld en andere uitdagende opdrachten. Het viertal uit Puiflijk is op uiteenlopende situaties voorbereid, maar wil vooral heelhuids de eindbestemming halen.

Het plan om mee te doen ontstond in maart 2023, tijdens een vergadering van de carnavalsvereniging. Reden om mee te doen? ‘De uitdaging’, laat Harold Vermeulen weten. ‘Daarom hebben we ook bewust gekozen voor de winter- en niet zomereditie. Daarnaast gaat het natuurlijk ook om de gezelligheid met elkaar.’ Al snel werden de ideeën uitgewerkt en startte de zoektocht naar een geschikte auto; eentje met een dagwaarde van maximaal 500 euro, die minimaal 20 jaar oud is. Het werd een amper goedgekeurde Volvo V70 stationwagen met hier en daar wat krassen en deukjes. Op de auto werd vervolgens een imperiaal geplaatst voor extra banden, benzinekannen en een dakkoffer. Ook werden er zwaailampen en extra lampen aan voor- en achterkant toegevoegd. Tot slot is de auto voorzien van stickers met de teamnaam ‘Puflukse Musketiers’ en de namen van de vier deelnemers. ‘Maar een sticker van onze favoriete band WC Experience en de sticker “Fijn om Maas en Waler te zijn” mochten niet ontbreken’, zegt Harold lachend.

De gepimpte wagen moet de mannen deze week vanuit het zuiden van Zweden naar de andere kant van Botnische golf brengen. Een rit van zo’n 3.000 kilometer. De route voert het deelnemersveld langs de poolcirkel, waar hopelijk ook het noorderlicht te zien is. De totale route van en naar Puiflijk is ongeveer 6.800 kilometer.

De eerste etappes zitten er inmiddels op. De heren hopen vrijdag aanstaande aan te komen in Helsinki. Hun belevenissen zijn te volgen op de app Polarsteps (Puflukse Musketiers).