Afbeelding
Foto: Ton Rothengatter voor GLK

Kasteel Hernen op zoek naar de mooiste kerstboom

Algemeen

HERNEN - Kasteel Hernen is op zoek naar deelnemers voor ‘De mooiste kerstboom van Gelderland’. Volgende maand staan er overal in het kasteel kerstbomen die versierd mogen worden. Deelnemers aan de wedstrijd kunnen een kerstboom adopteren en versieren met zelf meegebrachte decoraties en verlichting en daarmee strijden om de titel. 

‘Aangezien mensen regelmatig nieuwe kerstspullen kopen of krijgen, ligt er vaak veel kerstboomdecoratie ongebruikt in een doos op zolder’, aldus Tatiana Klinkert, kasteelmanager van kasteel Hernen. ‘Dat is zonde. Dus wat is er leuker dan deze decoratie te gebruiken om kasteel Hernen mooi aan de kleden!’ De bomen blijven tot het eind van het jaar in het kasteel staan, daarna gaan ze terug in de grond.

Op maandag 11 en dinsdag 12 december mogen deelnemers de geadopteerde kerstboom komen versieren. Hiervoor wordt een boom tussen 2 en 2,5 meter beschikbaar worden gesteld. Deelname is gratis.

Stem uitbrengen
Tijdens de kerstvakantie kunnen bezoekers aan kasteel Hernen genieten van alle creaties en een stem uitbrengen in drie categorieën: volwassenen, kinderen tot en met 14 jaar en schoolklassen. Stemmen kan tot en met zondag 24 december.

De prijsuitreiking in het kasteel is op 28 december. Naast dat de winnaars ‘de mooiste kerstboom van Gelderland’ hebben versierd, ontvangen de individuele winnaars een jaardonateurschap van Geldersch Landschap & Kasteelen met onder andere een jaar lang gratis toegang tot zeven kastelen. De winnende schoolklas ontvangt een uitje met de hele klas naar kasteel Hernen. 

Deelname
Opgeven als deelnemer kan tot en met vrijdag 8 december via: www.glk.nl/hernen of per mail via hernen@glk.nl.
De versierde bomen zijn van 14 tot en met 31 december te bezichtigen, elke donderdag tot en met zondag van 12.00 tot 16.00 uur. De entree bedraagt 11,50 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen van 4 tot en met 18 jaar. Donateurs en Museumkaarthouders gratis op vertoon fysieke pas. Donateurs van GLK krijgen bij het uitbrengen van hun stem gratis koffie, thee of chocolademelk.

Kasteel Hernen sfeervol verlicht.
Afbeelding