Nard van Dinteren
Nard van Dinteren Foto: Eigen foto

Een kijkje in de platenkast van Nard van Dinteren

Mens Platenkast

Zittend aan de eettafel, de gitaar altijd bij de hand en een krat met zijn favoriete (voornamelijk jaren zeventig) albums. Een jonge kerel met een ‘oude muziekziel’.

Nard wordt in 1994 geboren in Afferden. Op zijn twaalfde krijgt hij van zijn vader (ook de ‘sponsor’ van het gros van de albums in de krat op tafel) zijn eerste gitaar. Vanaf dat moment droomt hij van een carrière in de muziek. 

Rockacademie

Hij maakt met horten en stoten zijn havo af en wordt dan toegelaten op de Rockacademie. Na een jaar weet hij al dat een toekomst in de muziekwereld niet zijn ding gaat worden. De overstap naar de pabo wordt gemaakt. Tegenwoordig werkt hij met hart en ziel op basisschool De Oversteek in Dreumel.

Maas en Waalse bands

Het spelen in een bandje is en blijft zijn grote hobby. In de loop der jaren zien we hem meer dan regelmatig op podia in deze streek. Met Stennes, Blue Bayou, Dinteren dut Normaal, als bandlid van de Komkommers in de diverse streekmusicals of met Revolt, waarmee ook eigen muziek wordt gespeeld. 

Nard is ooit begonnen om de eerste groten van de muziek na te leren spelen. Chuck Berry en Jimi Hendrix waren zijn eerste grote helden. Vervolgens heeft hij de jaren zeventig doorlopen (Rory Gallagher, Status Quo). Daarna heeft hij zijn muzikale ontdekkingsreis, in de decennia die volgden, eigenlijk niet echt meer vervolgd.

Minipiano

Vriendin Liza en zijn elf maanden oude zoon Lua schuiven korte tijd aan bij het gesprek. Liza, met een vader die in de muziek actief was, kent als geen ander de impact van muziek op het gezinsleven. Lua gaat, als het maar enigszins kan, al mee naar een optreden. Een van zijn eerste cadeaus bij de geboorte was een minipiano, gekregen van muziekvriend Jeroen. Hoe mooi! De kleine man ging voor de eerste keer staan aan dit instrument. 

De krat wordt ondertussen uitgepakt. Welk album moet zeker mee op de foto. Elk album wordt uitgebreid besproken. Van Morrison, Paul McCartney, Ry Cooder en het gaat maar door. Eigenlijk zouden we hiervoor een avondvullend muziekprogramma moeten gaan maken. Muziekbeleving met hart en ziel.

Door René den Biesen