De fietscoaches van OogCafé Druten.
De fietscoaches van OogCafé Druten. Foto: Harry van Deelen

Duofietsen met fietscoaches OogCafé Druten

Algemeen

DRUTEN - De Fietsersbond verzorgde afgelopen week een trainingsdag voor fietscoaches van OogCafé Druten. Aansluitend zijn de fietscaoches gaan duofietsen met dorpsgenoten.

Als zelfstandig fietsen niet meer gaat, dan kunnen inwoners van gemeente Druten er met een fietsmaatje op de duofiets op uit. De duofiets is van alle opties is voorzien en biedt ongekende mogelijkheden bij een beperking: visueel, fysiek of cognitief, zoals dementie. Indien gewenst kunnen bijrijders rustig meetrappen voor de beweging. De duofiets kan gratis worden geleend voor iedereen vanaf twaalf jaar. De fiets is te reserveren door iedereen vanaf achttien jaar. De duofiets dient te worden opgehaald bij dorpshuis De Lier in Puiflijk.
De bestuurder krijgt een korte uitleg met aansluitend een proefrit. Belangstellenden zijn van harte welkom om langs te komen voor een praatje met Jan Jonge Vos, onder het genot van een kopje koffie of thee. Neem voor meer informatie contact op via tel. 06-12 33 73 90.

Mensen die geen fietsmaatje hebben, of vragen hebben over de duofiets, kunnen contact opnemen met Harry van Deelen via tel. 06-10 25 00 15. De duofiets reserveren kan via www.oogcafedruten.nl (kies: duofiets lenen).