Wethouder Thoonen (r) onthult samen met Jeroen Vrolijks (l), manager klant & advies van Dar, het eerste containertuintje in de gemeente Druten.
Wethouder Thoonen (r) onthult samen met Jeroen Vrolijks (l), manager klant & advies van Dar, het eerste containertuintje in de gemeente Druten. Foto: Dar

Eerste containertuintjes in de gemeente Druten

Algemeen

PUIFLIJK - De eerste containertuintjes in de gemeente Druten zijn onthuld en staan aan de Koningsweg in Puiflijk. 

De containertuintjes zorgen voor een vergroening van de omgeving. Door het plaatsen van deze containertuintje blijft het rondom de containers schoner en frisser. Hier willen de gemeente Druten en Dar samen met bewoners voor zorgen. Op maandag 18 september onthulde wethouder Ronald Thoonen samen met Jeroen Vrolijks, manager klant & advies van Dar, de eerste containertuintjes in de gemeente Druten. 

Een containertuintje is een vaste plantenbak rondom de container. Daarin staan onderhoudsvriendelijke planten. Het ziet er verzorgd en groen uit. ‘Met deze containertuintjes kleden we de omgeving rondom de containers aan. Zo ziet het er aantrekkelijker uit. Wij hopen natuurlijk ook dat het aanspoort om de buurt netjes en schoon te houden.’ Zo zegt wethouder Ronald Thoonen. 

Het plaatsen van een containertuintje heeft veel voordelen. In het tuintje staan ongeveer 10 soorten sedumplantjes. Het zorgt voor meer vergroening van de omgeving van de container. Het containertuintje houdt regenwater vast, is zelfvoorzienend en staat in bloei van mei tot en met september. Het verhoogt daarmee ook de biodiversiteit. Jeroen Vrolijks, manager klant & advies van Dar: ‘We werken graag samen met de gemeente en bewoners aan een schone en frisse omgeving. De containertuintjes helpen hierbij. Samen maken we zo méér van de ruimte waarin we leven. Dit is goed voor mens en milieu.’

Meer informatie over containertuintjes, zie: www.dar.nl/containertuintjedruten.