Dj Ronn Laam tijdens Classic Hitnight.
Dj Ronn Laam tijdens Classic Hitnight. Foto: Reinier Jansen

Benefietavond ‘Dansen tegen kanker’ voor stichting KWF

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - In De Rosmolen in Beneden-Leeuwen is zaterdag 28 oktober de benefietavond ‘Dansen tegen kanker’. De avond wordt georganiseerd door Ron Laamers, ook wel bekend als DJ Ronn Laam.

‘Iedereen kent wel iemand die te maken heeft of te maken heeft gehad met deze verschrikkelijke ziekte. Toen een goede vriend en collega dj, Ronnie Arts, overleed aan deze ziekte, vond ik dat ik iets moest doen. Ik had het idee een evenement te organiseren om geld in te zamelen. Maar het moest geen treurige bedoening worden. Ik wil dat mensen na afloop met een blij gevoel naar huis gaan. Zo ontstond het idee van ‘Dansen tegen kanker’. Een evenement dat goed bij me past, want mijn kracht zit ‘m in de muziek.’

Benefietavond
De avond is bedoeld voor mensen van 25 jaar en ouder. Ron heeft al een grote naam weten vast te leggen, ABBA Fever, en hoopt dat er nog enkele artiesten hun naam aan deze avond willen verbinden. Sowieso zullen er tijdens deze avond dj’s, onder wie uiteraard Ron zelf, muziek draaien uit de jaren ‘70 en ‘80.

Ron heeft zichzelf tot doel gesteld om 10.000 euro binnen te halen voor het goede doel. Naast de inkomsten van de entreekaartjes hoopt Ron dat er ook bedrijven zijn die het evenement willen steunen. Al meer dan tien bedrijven hebben dat reeds gedaan. ‘Dat is een mooi begin’. Tijdens de benefietavond zal er ook een veiling worden gehouden. Een van de items is een gesigneerd shirt van Lasse Schöne van NEC. De rest houdt Ron nog even geheim.

Kaartjes
De benefietavond ‘Dansen tegen kanker’ wordt gehouden op zaterdag 28 oktober in De Rosmolen in Beneden-Leeuwen en duurt van 20.30 tot 1.30 uur. Kaartjes kosten 16 euro online en 20 euro aan de deur. Alle entreegelden worden gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding. Kaarten zijn te koop via: dansentegenkanker.eventgoose.com.

Zaterdag 2 september wordt, tijdens het Dijkensportweekend, de aftrap gegeven voor het benefietconcert. Vanaf dat moment komen er onder andere banners te hangen in Maas en Waal om het evenement onder de aandacht te brengen. Ook wordt er vanaf dat moment meer bekendgemaakt over de diverse acties en veiling items. Mensen, verenigingen of bedrijven die het evenement willen steunen kunnen contact opnemen met Ron via: ron.laamers@live.nl.