De amateur-dirigenten hebben vooraf kunnen oefenen met het orkest.
De amateur-dirigenten hebben vooraf kunnen oefenen met het orkest. Foto: Koninklijke Fanfare ULTO Winssen-Ewijk

Zes amateur-dirigenten strijden om de titel Maestro 2023 Winssen-Ewijk

Algemeen

WINSSEN/EWIJK - Zes amateur-dirigenten, zonder enige dirigeerervaring, uit de dorpen Ewijk en Winssen doen op zaterdag 3 juni een gooi naar de titel Maestro 2023 Winssen-Ewijk. Ze gaan deze uitdaging aan tijdens de tweede editie van het Maestroconcert, georganiseerd door de Koninklijke Fanfare Ulto.

De Ewijkse kandidaten die dit jaar strijden om de titel zijn keeper van VV Ewijk Jan Cobussen en pages Susan Spanbroek en Marieke Frinsel. De kandidaten uit Winssen zijn Roda’28 keeper Bart Janssen, raadslid/organisator van meerdere activiteiten in Winssen Thijs Stevens, en Toniek van Hulst, actief als vrijwilligster binnen de seniorenvereniging in Winssen. 

Dirigeren is meer dan simpelweg met een stokje zwaaien, zo bleek uit de prestaties van de Maestro-kandidaten uit de vorige editie. Zonder enige dirigeerervaring een orkest leiden is knap lastig en dat zorgt soms voor hilarische momenten. De zes nieuwe kandidaten zijn daarom al enkele maanden aan het oefenen om het dirigeren onder de knie te krijgen. Op zaterdag 3 juni zullen zij hun kunsten voor het publiek vertonen, onder toeziend oog van een driekoppige jury. Elke kandidaat dirigeert twee muziekstukken. Deze zijn zo gekozen dat alle facetten van het directievak aan bod komen en waarbij het publiek kan worden betrokken. De uiteindelijke winnaar krijgt een toepasselijke trofee.

Het Maestroconcert vindt plaats in het Ulto Muziekcentrum en begint om 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur). Kaarten kosten 7,50 euro en zijn verkrijgbaar bij Jumbo Loeffen in Winssen en De Stofwolk in Ewijk of via www.ulto.nl/contact.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding