Afbeelding
Foto: Fotografie Gerhard Witteveen

Voorleesfeestjes tijdens de Nationale Voorleesdagen in de bieb

Algemeen

MAAS EN WAAL - De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van 25 januari tot en met 4 februari. In de bibliotheek worden er voor peuters en kleuters diverse voorleesfeestjes en voorstellingen georganiseerd. 

In verschillende bibliotheken wordt deze week voorgelezen uit de Prentenboeken Top 10, met de leukste prentenboeken van dit moment. Centraal tijdens deze feestweek staat het Prentenboek van het Jaar: ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’. 

Activiteiten
In Bibliotheek Beuningen kunnen kinderen met een peuterquiz op speurtocht door de bibliotheek. Op zaterdag 28 januari is hier om 14.30 uur de voorstelling ‘Feestjes voor beestjes’; een komische voorstelling over een feestje waar het een grote smeerboel wordt. Gelukkig gaat iedereen daarna in bad. Een kaartje voor bibliotheekleden kost 4,50 euro, overige bezoekers betalen 5,50 euro. Kaartjes zijn te koop via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid.

Op de website is er ook online prentenboekenyoga, gebaseerd op het verhaal van Maximiliaan Modderman. Kijk voor het complete programma tijdens de Nationale Voorleesdagen op www.obgz.nl/nationalevoorleesdagen.

Welkomstgeschenk
Een abonnement bij de bibliotheek is voor kinderen tot 18 jaar gratis. Kinderen tot en met zes jaar die lid worden tijdens de Nationale Voorleesdagen, ontvangen een gratis vingerpopje van Maximiliaan Modderman. Ook heeft de bibliotheek voor iedereen een leuke zoekplaat van Maximiliaan Modderman van de Nijmeegse illustrator Jelko Arts.