Roodborstje in een achtertuin in Beneden-Leeuwen.
Roodborstje in een achtertuin in Beneden-Leeuwen. Foto: Ted Fronik
Operatie Steenbreek

Nationale Tuinvogeltelling

26 jan., 18:17 Algemeen

MAAS EN WAAL - Met Operatie Steenbreek Beuningen stimuleren gemeente Beuningen en Het Dijkmagazijn inwoners om hun woonomgeving groener te maken. In deze rubriek deelt Het Dijkmagazijn tips om te vergroenen. Deze week is er aandacht voor de Nationale Tuinvogeltelling.

Het Dijkmagazijn roept inwoners op mee te doen aan de Nationale Tuinvogeltelling. Deze vindt plaats op vrijdag 27, zaterdag 28 of zondag 29 januari. Kijk die dagen steeds een half uur van achter het raam welke vogels u ziet zitten en hoeveel dat er maximaal tegelijk zijn. Is het te druk: maak dan een foto om later rustig alle bezoekers te tellen. De telling is interessant voor de Vogelbescherming. Dankzij de Tuinvogeltelling weten zij hoe vogels in de winter onze tuinen gebruiken. Met die informatie kunnen vogels beter geholpen en beschermd worden.
De Nationale Tuinvogeltelling wordt sinds 2001 georganiseerd door Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland. In januari 2022 telden meer dan 170.000 mensen meer dan 2.4 miljoen vogels tijdens het telweekend. Meedoen is leuk en nuttig. Aanmelden kan gratis bij www.vogelbescherming.nl. Na aanmelding worden herkenningstips en vogelweetjes toegestuurd. Ook krijgen deelnemers praktische tuin- en voertips om de tuin nog aantrekkelijk te maken voor vogels.

Kijk voor meer informatie over Operatie Steenbreek op: www.dijkmagazijnbeuningen.nl/steenbreek.
Meer informatie over de Nationale Tuinvogeltelling, zie: www.vogelbescherming.nl.

Digitale krant