Afbeelding

Ontmoetingsochtenden voor mantelzorgers uit Druten

24 jan., 11:06 Algemeen

DRUTEN - De maandelijkse ontmoetingsochtenden voor mantelzorgers in Druten gaan weer van start. De eerstvolgende mantelzorg ochtend is op donderdag 26 januari van 10.00 tot 12.00 uur in de Bogerd in Druten. Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Het thema van de bijeenkomst is: ‘Wat kan de mantelzorgmakelaar voor jou betekenen?’. Als mantelzorger geef je (langdurige) zorg aan bijvoorbeeld je partner, je ouders, je kind of ander familielid, je vriend of buur. Als mantelzorger komt er veel op je af. Je kunt je overbelast voelen. De mantelzorgmakelaar weet de weg in alle regelgeving en kan jou mogelijk helpen. Het vinden van de juiste zorg kan een hele klus zijn. Iedere situatie is anders. De mantelzorgmakelaar kent de verschillende wetten en vergoedingen, weet hoe je hulp kunt aanvragen en regelt deze hulp voor jou. Het scheelt jou tijd en zorgen. De kosten worden vaak (deels) vergoed door de zorgverzekeraar. Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden via de aanvullende verzekering hulp van een mantelzorg makelaar. Je kunt ook zelf de kosten betalen.

Gastspreker deze ochtend is Esther Slagboom. Zij is zelfstandig mantelzorgmakelaar in de regio Nijmegen, Land van Maas en Waal en Overbetuwe. Esther Slagboom is bereikbaar via: info@roesmantelzorg.nl.

Neem voor meer informatie over de mantelzorg ochtend contact op met Mariëlle van Swaay van MeerVoormekaar via: m.vanswaay@meervoormekaar.nl of via tel. 06-17 86 05 76.

Digitale krant