Het huidige zwembad 'de Plons'.
Het huidige zwembad 'de Plons'. Foto: Gemeente Beuningen

Gemeenteraad stelt de zwemvoorzieningen nieuwe zwembad vast

22 dec., 16:12 Algemeen

BEUNINGEN - Eind vorig jaar heeft de gemeenteraad gekozen voor een nieuw te bouwen zwembad op sportpark De Ooigraaf in Beuningen. Het huidige zwembad aan de Houtduiflaan is verouderd en nieuwbouw werd geadviseerd. 

Dinsdag 20 december heeft de gemeenteraad besloten welke zwemvoorzieningen er in het nieuwe zwembad worden gerealiseerd.

Het college van B&W stelde een basismodel voor bestaande uit een wedstrijdbad van 25 meter, een instructiebad met beweegbare bodem en een whirlpool. De partijen BN&M, D66 Beuningen, CDA, GroenLinks, SP en PVDA besloten gezamenlijk om uit de lijst met plus opties de glijbaan, een baby- en peuterbad en een sauna toe te voegen aan het nieuwe zwembad.

 De gemeenteraad vindt het belangrijk dat er een zwembad komt waarin voorzieningen zijn voor alle inwoners, van jong tot oud. Het huidige zwembad, dat vooral gericht is op zwemlessen, verenigingszwemmen en doelgroepen, voldoet hieraan. Alle zwemvoorzieningen uit het huidige zwembad komen daarom ook terug in het nieuwe zwembad met als aanvulling een beweegbare bodem in het instructiebad. Hierdoor kan het instructiebad efficiënter worden gebruikt aangepast op de gebruiker. Streven is dat het nieuwe zwembad eind 2025 in gebruik genomen wordt. Tot die tijd blijft het huidige zwembad geopend.

De gemeenteraad heeft hun besluit genomen op basis van onderzoek van Synarchis. In dit onderzoek zijn de huidige gebruikers zoals BZC Dolfijnen, de reumapatiëntenvereniging, Cadans, OSV Maldive’87, de duikersvereniging, de huidige exploitant en de sportraad geraadpleegd.

Digitale krant