Afbeelding
Foto: Diana de Leur

Deest krijgt waarschijnlijk een nieuw Integraal Kind Centrum (IKC)

Algemeen

DEEST - Als het aan het college van B en W ligt, krijgt Deest binnen nu en vijf jaar tijd een nieuwe basisschool met kinderopvang. Dit bleek tijdens het Rondetafelgesprek afgelopen donderdag.

Het gebouw van basisschool ‘t Klôsterhufke is meer dan veertig jaar oud en aan vervanging toe. Het college heeft laten onderzoeken of renovatie mogelijk was, maar de beste optie blijkt om te slopen en te kiezen voor nieuwbouw. Als voor nieuwbouw wordt gekozen, kan het gebouw energieneutraal gebouwd worden.

Meer leerlingen
Men was ervan uitgegaan dat het aantal leerlingen in Deest zou krimpen. Maar door nieuwbouw en bouwplannen verwacht men nu dat het aantal leerlingen zal toenemen. Waar eerder werd geanticipeerd op een kleine school net onder de honderd leerlingen, wijzen prognoses nu in de richting van honderdvijftig leerlingen in 2042. Omdat nog niet alle bouwplannen harde bouwplannen zijn, gaat men uit van een mate van onzekerheid over de cijfers van 2042.

Waarschijnlijk wordt gekozen om van de school een Integraal Kind Centrum (IKC) te maken. Naast het basisonderwijs wordt de school uitgebreid met opvang voor en na schooltijd voor kinderen van 0 tot 12 jaar, dus met kinder- en peuteropvang en BSO. Momenteel zijn in Deest niet alle vormen van kinderopvang aanwezig, waardoor sommige ouders kiezen voor opvang buiten de gemeentegrenzen.

Het definitieve besluit wordt donderdag 15 december genomen.