Afbeelding
Foto: Werkorganisatie Druten Wijchen

CPO BING maakt afspraken over samenwerking met gemeente

Algemeen

NIFTRIK - Op maandag 31 oktober tekende een groep inwoners van Niftrik samen met wethouder Geert Gerrits een intentieovereenkomst. Deze inwoners willen op diverse locaties in Niftrik zelf 30 woningen bouwen. Dat is uniek in Wijchen. Met deze intentieovereenkomst maken de gemeente en de CPO-vereniging BING afspraken over hun samenwerking in het project.

CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap en BING staat voor Bouwen In Niftrik Groep. Hierbij zijn de toekomstige bewoners gezamenlijk ontwikkelaar en opdrachtgever voor hun eigen nieuwbouwproject, zonder tussenkomst van een projectontwikkelaar. Zij maken gezamenlijk plannen om voor alle leden een passende woning te realiseren. 

Diverse soorten woningen

Halverwege vorig jaar heeft het college van de gemeente Wijchen aangegeven mee te willen werken aan het verder uitwerken van de plannen van een CPO-project op locaties aan de Dorpsstraat, Gildestraat en Lagestraat. Verspreid over deze locaties worden diverse soorten woningen gerealiseerd, van appartementen en starterswoningen tot vrijstaande woningen. Fijn voor Niftrik, want in deze kern is al jaren nauwelijks gebouwd. Deze intentieovereenkomst is een volgende stap in het proces. Na de verdere uitwerking van de plannen, waarbij ook de omgeving wordt betrokken, neemt uiteindelijk de gemeenteraad een besluit over de aanpassing van het bestemmingsplan. CPO-bestuurslid Marieke Kerstens-Gerrits: “We gaan nog een bijeenkomst voor omwonenden organiseren. We vinden het belangrijk om hen mee te nemen in onze plannen. Welke impact heeft ons plan op omwonenden? We gaan hierover in gesprek en geven ook een terugkoppeling over wat er is besproken tijdens eerdere bijeenkomsten.”

Belangrijk moment

Namens CPO BING tekenden bestuursleden Matthijs Wesselingh en Marieke Kerstens-Gerrits de intentieovereenkomst. Wethouder Geert Gerrits vond het een belangrijk moment om samen te vieren: “Vanuit het niets hebben jullie plannen gemaakt en kijk eens waar jullie nu al zijn. Daar heb ik veel waardering voor. Vanuit de gemeente ondersteunen wij dit initiatief van eigen inwoners (uit Niftrik) graag!”

Verdere uitwerking
De komende periode gaan de leden in dit project in themagerichte werkgroepen verder werken aan de plannen. Op deze manier kunnen meer leden concreet bijdragen aan het gezamenlijk doel.